Vandaag gaat u op culinaire reis door Bhutan. De Bhutanese keuken bestaat uit unieke culinaire tradities die gevormd zijn door de geografie, cultuur en beschikbaarheid van ingrediënten in het land. Hierdoor is de Bhutanese keuken zowel puur als eenvoudig en pittig. Chilipepers zijn namelijk een integraal onderdeel van bijna iedere maaltijd. Dit komt doordat het in de hoger gelegen gebieden flink koud kan zijn en door een pittige maaltijd te eten, warmt u vanzelf weer op! Door middel van een kookworkshop maakt u vandaag kennis met de veel gebruikte technieken en ingrediënten van de Bhutanese keuken.
Tijdens een bezoek aan het dorpshuis en de lokale groentemarkt verzamelt u de benodigde ingrediënten, zoals zelfgemaakte kaas, boter en andere verse, seizoensgebonden ingrediënten, zoals groenten en chilipepers.
Wanneer u alle ingrediënten verzameld heeft, is het tijd om in de keuken aan de slag te gaan. De chef demonstreert in de open keuken hoe de maaltijden bereid worden. U leert onder andere hoe u het populaire Bhutanese gerecht 'Ema Datsi’, een curry van chilipeper en kaas, moet bereiden. Ook maakt u de bekende momo dumplings, gestoomde dumplings gevuld met tomaten, ui, knoflook, gember en chilipeper. Aan het einde van de kookworkshop geniet u van de heerlijke gerechten die u zelf bereid heeft.