De Rio Negro bereikt hier een onvoorstelbare breedte van 20 kilometer van oever tot oever

De lodge ligt bij de wereldberoemde Anavilhanas archipel, een natuurparadijs bestaande uit meer dan vierhonderd eilanden. Op weinig plekken in de wereld is sprake van een zo grote biodiversiteit. Hier maakte Jacques Cousteau een tussenstop en dook hij, gedurende zijn ontdekkingsreis door het Amazonegebied, met de zeldzame roze rivierdolfijnen.

Het ontwaken van het woud

Een typische dag begint in de ochtendschemering, een half uur voor zonsopgang. Onder begeleiding van u gids trekt u er per boot stilletjes op uit om het ontwaken van het woud mee te maken - een unieke belevenis. Door de dichte begroeiing zijn de beesten moeilijker te zien, maar ze zijn er wel! Het kraken en bewegen van takken en bladeren hoog in de kronen van reusachtige bomen geven de nachtelijke schuilplaatsen vrij van Ara's, toekans, apen en luiaards die zich in de kronen beginnen te bewegen.

Varzea

Na terugkomst staat er in het open restaurant een heerlijk traditioneel voorbereid ontbijt voor u klaar. Na even uitgerust te hebben in uw kamer of aan het zwembad maakt u zich gereed voor een volgende tocht. De waterstand bepaalt welke gebieden en dorpen u per boot of te voet gaat verkennen, aangezien een groot deel van het Amazone woud (de varzea) een deel van het jaar onder water staat. Ook gaat u er in de avonduren op uit. De ogen van kaaimannen en andere nocturne woudbewoners worden door een krachtige spotlight als felle kooltjes weerkaatst. Door de hypnotische werking van het licht kunnen de beesten bijzonder dicht benaderd worden.

Exclusieve accommodatie

Anavilhanas Lodge is de meest exclusieve en comfortabele accommodatie in het gehele Braziliaanse Amazonegebied. U kunt verblijven in een van de 16 gerieflijke 'cottages' of in een van de 6 bungalows. De bungalows zijn per definitie voorzien van een kingsize bed, in de 'cottages' staan queensize bedden. In alle gevallen heeft u een prachtig uitzicht op het omringende regenwoud. Dankzij de grote ramen lijkt de natuur binnen te dringen en lijken de lodge en het landschap een geheel te vormen. U kunt heerlijk ontspannen in een hangmat op uw privé terras.

Tripadvisor over Anavilhanas Jungle Lodge

Vergelijkbare accommodaties in Brazilië