Wat een leuke avond, leerzaam en lekker!

Fabio del Antonio is een flamboyante Braziliaanse chef-kok. Als voormalig food and beverage manager van het Belmond Das Cataratas hotel weet hij alles over gastronomie en gastvrijheid. In zijn huis met aangrenzend restaurant en open keuken geeft hij vol passie een presentatie over de geschiedenis van de Braziliaanse keuken. Met elke uitleg wordt een prachtig opgemaakt bord gepresenteerd,  zodat u kunt proeven  waarover hij vertelt. Boter bij de vis dus!

Heel anders dan een praktische kookles, leert u vanavond alles over de cruciale ingrediënten en technieken die in de Braziliaanse keuken worden gebruikt, van de oudheid tot de 20e eeuw. Elk ingrediënt en elke bereidingswijze wordt gepresenteerd als een ander verhaal over de Braziliaanse geschiedenis, de mensen en de ziel, wat een totaal unieke beleving van elk gerecht mogelijk maakt.bKunt u zich de smaken van een moqueca van 600 jaar geleden voorstellen? Zou de smaak van dit gerecht nog steeds hetzelfde zijn, zelfs na zijn populariteit en de sterke invloed van Afrikanen en Portugezen? Het antwoord op deze vraag is te vinden in een gerecht waarbij cliënten twee verschillende versies van moqueca kunnen proberen. Ook andere beroemde regionale gerechten, zoals feijoada en pato ao tucupi, worden in het 6-gangenmenu ontdaan van hun geheimen.