Het is zó bijzonder om midden in een wereldstad een stuk regenwoud met dichte begroeiing te zien.

Op een hoogte van 710 meter boven op de Corcovado berg vindt u het beeld van Christus de Verlosser, een van 's werelds bekendste en meest bezochte monumenten. Het is dan ook niet gek dat dit mooie voorbeeld van Art Nouveau onlangs is benoemd tot een van de zeven nieuwe wereldwonderen. Vanaf de top is er een adembenemend uitzicht op Copacabana, Ipanema, Leblon, de Botanische Tuinen en zelfs Níteroi. Een kabeltreintje brengt u vanuit de Cosme Velho wijk via de steile hellingen van het Tijuca bos naar de voet van het standbeeld.

Nadat u van het schitterende uitzicht heeft genoten gaat u weer met het kabeltreintje naar beneden. Vervolgens rijdt u met uw auto en gids door het Tijuca regenwoud, dat op de steile helling ligt waarop het Christusbeeld is gelegen. Het is zó bijzonder om midden in een wereldstad een stuk regenwoud met dichte begroeiing te zien, compleet met tropische bloemen en planten, vlinders, vogels en kleine dieren! Middenin het natuurgebied ligt zelfs een waterval verscholen.

Vanuit het regenwoud rijdt u door de stad naar de stranden van Rio. Barra de Tijuca is één van Rio's meest favoriete stranden. Dit strand staat bekend om haar heldere schone water en de mooie jonge bezoekers! U blaast even uit in het restaurantje Pepe, bezocht door mensen van allerlei pluimage, waar u een uitermate gezond drankje geserveerd krijgt; een Acai Juice! Dan gaat u weer verder naar het volgende strand, São Conrado. Dit strand wordt omzoomd door stijlvolle chique appartementen en hier ligt ook een mooie golfbaan. Het strand ligt in een prachtige omgeving met als hoogtepunt de Gavea rots. Vervolgens gaat u naar het strand van Leblon via de mooie en bezienswaardige Niemeyer laan, die tussen de Dos Irmãos berg en de zee loopt. Bij de Leblon Belvedere heeft u een prachtig uitzicht over zowel het strand van Leblon als het strand van Ipenema. Vervolgens wordt u weer teruggebracht naar uw hotel.