Geniet van de fantastische vergezichten die Rio te bieden heeft

Rio staat bekend als een levendige stad met vriendelijke, gastvrije inwoners. Dit vindt u ook terug op de kleurrijke fruit- en groentemarkten, die elke dag van de week op verschillende plaatsen in Rio te vinden zijn. U begint deze dag met een bezoek aan zo'n markt waar u kennis maakt met de grote verscheidenheid aan exotische tropische vruchten. De verkopers zijn erg gastvrij en bieden u graag producten aan om te proeven.  

Na het bezoek aan de markt gaan we naar een van ‘s wereld beroemdste bezienswaardigheden, het standbeeld van Christus de Verlosser die met zijn open armen de gehele stad Rio de Janeiro zegent. Het standbeeld staat op de top van de 710 meter hoge heuvel Corcovado. Het is gemaakt van beton en zandsteen, 37 meter hoog en weegt 1.145 ton. Het standbeeld is in 1931 onthuld en gebouwd dankzij donaties van de Katholieke Kerk. 

Vanaf het terras rondom het standbeeld heeft u een geweldig uitzicht over de gehele stad, inclusief het centrum en de stranden van de zuidelijke wijken zoals Copacabana en Ipanema. Hier is het ook mogelijk om de Sugar Loaf Hill te zien bij de ingang van de Baai van Guanabara, de gehele stad Niteroi en een groot gedeelte van het noorden van Rio en de buitenwijken. Vanaf de top van de heuvel kunt u genieten van een fantastische mix van prachtige stranden die overspoeld worden door diepblauw water, hoge bergen, dichtbegroeide bossen en stedelijke gebieden die allemaal met elkaar verbonden zijn. U zult nu beter begrijpen waarom de Brazilianen zeggen: ‘God schiep de aarde in zeven dagen, waarvan hij er vijf nodig had voor Rio’.

Het laatste bezoek van deze dag  gaat naar de Rodrigo de Freitas lagune. Deze lagune wordt door de lokale bevolking beschouwd als het hart van de stad en vanaf hier heeft u een geweldig uitzicht op de omringende bergen. U maakt een fietstocht van 8 kilometer over een fietspad dat een ronde om de lagune maakt. Daarnaast maakt u nog een tocht van 1 kilometer naar het strand van Ipanema, waar u kunt genieten van een verfrissend glas kokoswater.