Ontdek populaire wijken zoals het vernieuwde havengebied

U begint deze dag met een panoramische tour door de wijk Lapa. Deze wijk is bekend vanwege het oude aquaduct Arcos de Lapa; een iconische brug waar nu de tramlijn richting Santa Teresa overheen rijdt. U maakt ook een stop bij de beroemde Selaron trappen die de wijk Lapa verbinden met de hoger gelegen wijk Santa Teresa. De trappen bestaan uit 215 treden die door de Chileense kunstenaar Jorge Selaron bedekt zijn met 1.700 tegels, waarvan hij er 300 zelf beschilderd heeft.

Vanuit Lapa gaat u verder naar het nieuwe havengebied. Het havengebied weerspiegelt een groot deel van het verleden van Rio de Janeiro. Indrukwekkende gebouwen ontworpen door grote architecten, herontdekte kades, artistieke afbeeldingen van de Afrikaans-Braziliaanse cultuur, herenhuizen, huizen uit het begin van de 20e eeuw en oude railloodsen zijn allemaal onderdeel van deze intrigerende wijk en vertellen samen het verhaal van de geschiedenis van Rio én van Brazilië. Daarnaast is in dit deel van de stad, Pedra do Sal, ook de samba ontstaan.

Het havengebied is een aantal jaar verlaten geweest, maar met een geweldig vernieuwingsproject is het weer tot leven gebracht. Er staan nu twee geweldige musea, Museu do Amanhã en Art Museum of Rio, en er worden verschillende evenementen georganiseerd waaronder Art in Rio en het Rio Film Festival. Een van de hoogtepunten van uw bezoek is de indrukwekkende graffiti van de beroemde Braziliaanse artiest Kobra. Het Internationaal Olympisch Comité gaf hem de opdracht door middel van een enorme muurschildering een weergave te maken van de inheemse volkeren van de vijf continenten. Het resultaat is een enorm, indrukwekkend kunstwerk dat in het Guiness Book vermeld staat als de grootste muurschildering gemaakt door één schilder. Naast het werk van Kobra vindt u op de muren van de omringende gebouwen interessante kunstwerken van beroemde Braziliaanse kunstenaars als Luis Mourão, Rita Weiner, Luiz Zerbini en Vik Muniz.

Als laatste gaat u vandaag naar een van de populairste bezienswaardigheden in Rio, de Sugar Loaf Hill, die zijn naam te danken heeft aan de conische mallen die in de 16e eeuw gebruikt werden om suiker mee te produceren. Deze massieve granieten rots van 396 meter hoog ligt aan de ingang van de Baai van Guanabara. U kunt vanaf de prachtige wijk Urca met een kabelbaan naar de top van de heuvel. De kabelbaan is in 1912 gebouwd en in 1973 gerenoveerd. De bakjes zijn geschikt voor 75 personen en zijn rondom geheel van glas, waardoor u een goed uitzicht heeft. Het ritje naar de top duurt slechts zes minuten. Op de top vindt u restaurants, barretjes, winkels en zelfs een speelplaats. Maar het belangrijkste wat u hier vindt is een geweldig uitzicht over de oceaan en de baai.