Hotel Sacacomie: de toegangspoort tot de schitterende natuur tussen Montreal en Quebec City

Precies tussen de steden Montreal en Quebec in ligt het Mastigouche Wildlife Reserve, een prachtig natuurgebied met bergen en meren. Aan de rand van het natuurreservaat, uitkijkend op een meer, ligt Hotel Sacacomie. Een typisch Canadees onderkomen in een bosrijk gebied.

Typisch Canadees

Hotel Sacacomie is helemaal opgetrokken uit hout, wat het hotel een typisch Canadees exterieur geeft. Maar ook van binnen is er veel gebruik gemaakt van hout, onder andere voor de wanden, en heerst die harmonieuze warme sfeer. Kamers en suites zijn er in vele soorten en maten, maar ze hebben allemaal gemeen dat ze prachtig uitzicht bieden op het omringende dennenwoud en/of het meer. Het geeft u echt het gevoel middenin de natuur de bivakkeren, maar dan wel op niveau.

Mastigouche Wildlife Reserve

Hotel Sacacomie ligt aan de rand van het Mastigouche Wildlife Reserve, een prachtig natuurgebied met bergen, meren, kronkelende rivier en bos. Zeker tijdens de 'Indian Summer' is het hier genieten van het kleurrijke bos. Er zijn vele manieren om het natuurgebied te ontdekken: te voet, per mountainbike of al kanoënd. Het is niet alleen een natuurgebied, maar ook een wildreservaat. U kunt hier dieren als elanden, zwarte beren, bevers en allerlei gevogelte aantreffen. Bijzonder spectaculair is de excursie naar de bevers en beren; eind van de middag, zo'n drie uur voordat de zon ondergaat, rijdt u per 4WD en gids door de Saint Maurice regio waarbij u op zoek gaat naar het wildleven.

Na activiteit komt ontspanning

Zeer noemenswaardig is de uitgebreide GEOS Spa van het hotel. Een oase van rust met een hammam diverse baden, ook in de openlucht, sauna's en ijskoude dompelbaden. In de zomer biedt het hotel nog iets extra's, namelijk een privéstrand bij het meer waar u kunt zonnen en zwemmen.

Het hotel heeft een eigen restaurant waar u goed kunt eten. In de winter eet u altijd binnen, maar zodra het weer het toelaat worden de tafeltjes op het terras gereed gemaakt en kunt u onder het diner genieten van het uitzicht op de omgeving. De keuken serveert hoofdzakelijk de Europese cuisine.

Tripadvisor over Hotel Sacacomie