Dit is Talisman ten voeten uit: een geweldige ligging, een culinaire topervaring en schitterende architectuur

Het mooiste hotel van Patagonië? Het is verleidelijk om, wanneer we het over The Singular hebben, louter in superlatieven te spreken. Om zonder enige terughoudendheid de loftrompet te steken over een accommodatie die haar gelijke niet kent. The Singular doet de naam oneindig veel eer aan: de locatie, de service, het eten, de kamers, alles is uniek. Het luxe vijfsterrenhotel is gevestigd in wat eens een enorm koelhuis was, de vroegere 'Frigorífico Puerto Bories', gebouwd in 1915 in post-Victoriaanse stijl, nu een nationaal monument. Hier werd het vlees bewaard voordat het verscheept werd en naar Europa werd geëxporteerd. Het chique interieur zonder franje en het verfijnde comfort in de kamers en gemeenschappelijke ruimtes zijn naadloos in dit industriële erfgoed geïntegreerd. Het hotel telt 54 kamers en 3 suites die, dankzij de grote panoramische ramen, allemaal royaal uitzicht bieden op de Fjord van de Laatste Hoop (Seno Última Esperanza). U kunt tijdens uw verblijf een keuze maken uit een aanbod van meer dan 20 excursies. 's Avonds kunt u, al naar gelang uw stemming, ontspannen in de spa of aan de bar. Bijzonder: ook vanuit het zwembad, de sauna of het Turkse stoombad heeft u uitzicht op de bergen en fjorden! Er zijn twee gourmet restaurants die top-chef Laurent Pasqualetto (bekend van onder andere Fouquet's Elysées in Parijs) onder zijn hoede heeft genomen.

Torres del Paine

Torres del Paine: dat kan voor u de hoofdreden zijn om naar Chili te gaan. Waarom zou u dan verblijven in een hotel dat zich op één uur rijden van het nationale park bevindt? Daar moeten wel heel goede redenen voor zijn. The Singular wijdt er, in brochures en op hun website, een apart hoofdstuk aan. De meeste mensen reizen vanuit Punta Arenas of El Calafate linea recta naar een hotel binnen de grenzen van het nationaal park. Alsof het natuurschoon buiten die grenzen opeens ophoudt. Vergelijk het met een druk strand; allemaal op een kluitje. Loopt u een kilometer verder, dan heeft u een minstens zo mooi strand, maar dan helemaal voor uzelf. Iets vergelijkbaars is hier aan de hand.

Ontdek Patagonië

Dagelijks trekt u er met uw gids op uit om de schitterende omgeving te gaan verkennen. De gidsen kennen het gebied goed en weten alles van Patagonië, of het nu om de flora, de fauna, de geologie of de geschiedenis gaat. De excursies zijn van verschillend niveau (makkelijk, medium, zwaar) en van verschillende duur (een halve dag of een hele dag). U kunt paardrijden, mountainbiken, trekkings maken of een rit maken per jeep langs de meest spectaculaire uitzichtpunten. Wanneer u kiest voor de dagexcursie Torres del Paine maakt u onder andere een wandeling langs de Grey gletsjer.

Simpele luxe is het toverwoord hier. Uw kamer of suite is ruim en biedt een uitzicht dat maar lastig te overtreffen is. Het meubilair in uw kamer is speciaal voor The Singular ontworpen en geeft een terugblik op het industriële verleden van deze waanzinnig mooie plek. Aan elk detail is gedacht, voor ieder type reiziger wordt gezorgd. Hier komt u na een actieve dag even helemaal tot uzelf.

Onovertroffen maaltijden

Na een dag in de natuur, is er niets heerlijkers dan thuiskomen in uw eigen hideaway om vervolgens te genieten van een onovertroffen maaltijd. Dat hebben ze bij The Singular goed begrepen. De setting van The Singular Restaurant is uniek; met uitzicht over het water en de zigzaggende kliffen geniet u hier van gerechten die prachtig ontworpen zijn door culinaire tovenaar Laurent Pasqualetto. Hij gebruikt louter verse lokale ingrediënten voor zijn kunstwerkjes.

El Asador is een intiem restaurant, een luxe grill restaurant. Het is nog niet zolang geleden toegevoegd aan The Singular, met een enorme grill in het midden van het restaurant. Dat is waar het hier allemaal om draait. De allerlekkerste gerechten worden hier met veel zorg voor u klaargemaakt!

Tripadvisor over The Singular Patagonia

Vergelijkbare accommodaties in Chili