Ervaar het om onder de sterrenhemel te douchen met uitzicht op de perfecte kegel van de machtige Licancabur vulkaan

Weinig hotels in Chili hebben zo'n mooi ontwerp als Tierra Atacama. De ramen lijken wel ogen - ogen die niets willen missen van het prachtige schouwspel. Want de uitzichten hier zijn fenomenaal. Tierra Atacama is een sfeervol boutique hotel, gelegen aan de rand van San Pedro de Atacama. Het hotel beschikt over 32 kamers, die alle elegant, modern en minimalistisch zijn ingericht. De kamers hebben een privé terras met een extra buitendouche. Ervaar de luxe om onder de sterrenhemel te douchen met uitzicht op de perfecte kegel van de machtige Licancabur vulkaan (Licancabur betekent 'Berg van het Volk' in de lokale Indiaanse taal; de top ligt 5920 meter boven zeeniveau). De sfeer in het hotel is huiselijk en er zijn vele gezellige plekjes waar u neer kunt strijken voor een drankje of een ontspannend moment. Of het nu op de ligstoelen bij het zwembad is, op het ruime terras, in de schaduw in de tuin of in de gekleurde banken in de woonkamer, u bent van harte welkom! 

Dertig verschillende excursies in de Atacama regio

U verblijft hier op basis van Full Inclusive. Dit houdt in dat de excursies met Engelssprekende gids, de maaltijden en de overnachtingen bij de prijs zijn inbegrepen, net als de transfers van en naar de luchthaven van Calama. In de bar zijn de frisdranken en de huiswijn inbegrepen. Daarnaast kunt u vrijelijk gebruik maken van de Uma Spa (met overdekt zwembad, sauna en Turks stoombad). Het hotel biedt maar liefst 30 verschillende excursies aan in de Atacama regio. Een greep uit de mogelijkheden: op het water drijven in een zoutwaterlagune, wandelen door de Maanvallei, tussen bizarre rotspartijen op zoek gaan naar petrogliefen, de archeologische resten van Atacameo dorpjes bezoeken of in circa 8 uur per jeep op en neer rijden naar de spectaculaire Tatiogeisers. Andere opties zijn tochten per mountainbike of het bewonderen van de zonsondergang vanaf een mooi uitzichtpunt (met hapjes en een goed glas wijn). U kunt in dit gebied hoe dan ook prachtige wandelingen en trektochten maken. De excursies vinden plaats in een klein internationaal gezelschap (minimaal 2, maximaal 8 personen).

Paardrijtochten

Daarnaast biedt Tierra Atacama de volgende paardrijtochten aan - zeker aan te raden, zelfs wanneer u geen fervent paardrijd(st)er bent: 

- 2 uur durende paardrijtocht (8 kilometer) langs de nederzettingen ('ayllus' geheten) van Larache, Yaye en Squitor. U blijft in de buurt van het dorp San Pedro en steekt de gelijknamige rivier(bedding) over. De beste introductie tot dit gebied. Niveau: Makkelijk. 

- 3,5 uur durende paardrijtocht (18 kilometer) naar de 'ayllus' Beter en Tulor ten zuiden van San Pedro de Atacama. U doorkruist oases en woestijnen. Niveau: Gemiddeld. 

- 2 uur durende paardrijtocht (9 kilometer) naar de Pukar de Quitor (12e eeuws fort) en de omringende landerijen bij de rivier de San Pedro. Niveau: Makkelijk. 

- 3,5 uur durende paardrijtocht (25 kilometer) naar de Valleien van Quitor en Catarpe . U bezoekt onderweg de kerk van Catarpe. Het uitzicht op de Andesketen met de machtige Licancaburvulkaan is ronduit schitterend. U stijgt en daalt veel tijdens deze tocht. Niveau: Moeilijk.

- 3 uur durende paardrijtocht (16 kilometer) naar de Quebrada del Diablo (Kloof van de Duivel). U gaat door een nauwe kloof met veel stijgingen en dalingen en heel veel bochten en bereikt een uitzichtpunt van waaruit u de Andes en de zoutvlakte kunt overzien. Niveau: Gemiddeld. 

- 3 uur durende paardrijtocht (20 kilometer) in draf en in galop naar de hellingen van de Cordillera de la Sal. Boven heeft u een prachtig uitzicht. Via een weids duinlandschap gaat de tocht verder naar de Dodenvallei. Niveau: Moeilijk. 

San Pedro de Atacama en Atacamawoestijn

In de - met recht wereldberoemde - Atacamawoestijn ziet u spectaculaire rotsformaties, zoutmeren, geisers en vulkanen in prachtige kleurschakeringen. 

Het landschap doet onwezenlijk aan: alsof u in een andere wereld bent beland! Dit is dan ook het droogste gebied ter wereld. Vanwege de heldere sterrenhemels zijn hier gigantische telescopen neergezet, men verwacht dat áls er ooit nieuw leven op een andere planeet wordt ontdekt, die ontdekking hier zal plaatsvinden. 

Met meer dan 80 actieve geisers is El Tatio een van de grootste geiservelden in de wereld. De uitgestrekte zoutvlakte (Salar de Atacama) doet niet onder voor die van Uyuni in Bolivia, maar is heel anders van structuur. Een van de meest overweldigende en onvergetelijke ervaringen is het zien van de zonsondergang aan de rand van de zoutvlakte: langzaam maar zeker kleuren de bergen en vulkanen geel, oranje, rood... vuurrood! En tegen zo'n achtergrond stijgen dan de felroze flamingo's op, een beeld dat op uw netvlies zal blijven staan.

San Pedro de Atacama is een kleine oase in de woestijn, en een heel aangenaam dorp om als uitgangspunt te gebruiken voor excursies in de omgeving. De witte koloniale kerk en het Archeologisch Museum zijn de voornaamste bezienswaardigheden, een wandeling door de straatjes met lemen huizen en over de markt geeft een goede impressie van het geanimeerde dorpsleven. Er zijn veel winkels met mooie souvenirs en ook een aantal kunstgalerien. In de omgeving van San Pedro kunt u de archeologische opgravingen van Quitor en Tulor bezichtigen. Het gebied wordt al heel lang bewoond, 11.000 jaar geleden ontstonden hier al de eerste nederzettingen. Vlak voor de komst van de Spanjaarden veroverden de Inca's de woestijn. Vandaag de dag is ongeveer 60 % van de bevolking Indiaans. 

Full Inclusive

Naast de geisers en de zoutvlakte is er in de Atacamawoestijn nog veel meer te zien en te doen. U kunt naar de afgelegen bergmeren Miscanti en Miiques gaan of een bezoek brengen aan Indiaanse dorpjes als Socaire en Machuca. De omgeving biedt zeer veel mogelijkheden voor wandelingen en fietstochten. Er zijn ook warmwaterbronnen (Puritama) en bijzondere uitzichtpunten (Valle de la Luna, Valle de la Muerte). In sommige dalen zijn petrogliefen van lama's en andere dieren uit de Andes aangetroffen. 

U verblijft op basis van Full Inclusive. Dit houdt in dat de excursies met Engelssprekende gids, de maaltijden en de overnachtingen bij de prijs zijn inbegrepen. 

De Tierra chef-kok zorgt voor heerlijke maaltijden met gezonde, verse ingrediënten van het gebied, zoals quinoa, Andes-aardappelen en verse kruiden. Geniet van het beste rundvlees en Chileens lamsvlees, de meest verse vis en zeevruchten en de beste seizoensgebonden groenten en fruit. Het menu varieert van traditionele Chileense gerechten uit de Andes tot internationale gerechten. De medewerkers van Tierra Atacama adviseren u graag bij het kiezen van een passende wijn bij uw gerecht. 

Tripadvisor over Tierra Atacama

Vergelijkbare accommodaties in Chili