Dit chique, statige hotel is de meest luxe keuze in Xi'An en heeft wat ons betreft ook de beste ligging: dichtbij bekende bezienswaardigheden, winkelcentra en de historische sites van de stad

Sofitel Legend Peoples Grand Hotel werd in 1953 als een chique staatspand geopend en doet nu dienst als luxe hotel op een centrale locatie binnen de stadsmuren van Xi'An. Het hotel is in deze stad onze nieuwe favoriet. Diverse bezienswaardigheden en historische sites als de Bell en Drum torens, de moslimwijk en winkelcentra liggen om de hoek. 

Statig en elegant

De architectuur van het pand is een harmonieuze combinatie van Franse, Russische en lokale bouwstijlen. Het geheel oogt zeer statig en elegant. Binnenin treft u wat u aan de buitenkant al verwachtte: een chique inrichting in art deco stijl, hoge plafonds, sierlijke muurlijsten en kroonluchters. 

Historie en cultuur

Xi'An barst van historie en cultuur. Sofitel Legend Peoples Grand Hotel ligt heel centraal en vanuit hier bereikt u dan ook zo een aantal van de meest bijzondere bezienswaardigheden. U kunt wandelen en fietsen over de 13 kilometer lange oude stadsmuur, musea en tempels bezoeken of rondstruinen door de levendige moslimwijk. Ook het beroemde Terracottaleger, een 'must see' tijdens een verblijf in Xi'An, is vlakbij gelegen. 

Chic

Het hotel speelt in op de wens om na een lange actieve dag te ontspannen. Uitsluitend voor hotelgasten is er een uitgebreid wellnesscentrum met een spa, zwembad en fitnessruimte beschikbaar. De inrichting van de 71 kamers en suites is chic en net zo als in de algemene ruimtes van het hotel in art deco stijl ingericht. Elke kamer is uitgerust met een speciaal voor Sofitel ontworpen bed en matras met luxe linnen. De in marmer uitgevoerde badkamers zijn voorzien van een douche en een klassiek ligbad op pootjes. 

Zeldzame cognacs

In het gourmet restaurant Dolce Vita wordt elke morgen een uitgebreid ontbijt geserveerd. 's Middags en 's avonds geniet u hier van uitstekende Italiaanse keuken. In de open keuken ziet u hoe de pizza's in de houtoven worden gebakken en antipasti op kundige wijze wordt bereid. Naast het restaurant zijn er twee bars: Louis XIII, waar u een zeldzame cognacs en allerlei likeuren kunt proeven, en de Lobby Bar, waar u naast een drankje ook lichte maaltijden kunt nuttigen of een high tea kunt reserveren. 

Tripadvisor over Sofitel Legend Peoples Grand Hotel