Ga samen met een gids op pad en leer alle facetten van Folegandros kennen

Door wandelend op pad te gaan ontdekt u veel over het eiland en haar bewoners, de kleuren, geuren en smaken en de geschiedenis van de geologische sites.

Waar

Folegandros is een van de zuidelijkste eilanden van de eilandengroep de Cycladen. Het ligt ten noordwesten van het eiland Santorini, en ten westen van het eiland Sikinos en het eiland Ios. U wordt bij uw hotel opgehaald en na afloop weer teruggebracht.

Beleven

Als eerste gaat u op weg naar de kerk van de Panagia. Dit gebedshuis is een van de belangrijkste locaties op het eiland. De wandeling gaat verder door de ‘kastro’ (het meest pittoreske deel) van het belangrijkste stadje van het eiland, Chora. De kastro is op de randen van een rots gebouwd met karakteristieke witte woningen met blauwe deuren en geurige bloemen. In het dorpje Ano Meria brengt u een bezoek aan het Folklore museum. Gedurende de wandeling geniet u rechts en links van panoramische uitzichten van de rotsachtige kustlijn en het blauwe water. De laatste stop van de tour is bij een lokaal kruidenierswinkeltje in Ano Meria. Hier zult u de diverse smaken van het eiland leren kennen en proeven. Een dame uit het dorp zal voor u koken en u kennis laten maken mar de Griekse keuken. Na afloop wordt u teruggebracht naar uw hotel . De duur van de excursie is circa drie tot vier uur.