Wild spotten tijdens het ontbijt, spannende wandelsafari's door de jungle en slapen in de buitenlucht

De prachtige Baghvan Jungle Lodge ligt aan de rand van Pench National Park. Dit is een reservaat waarvan het bestaan gelukkig nog niet bekend is bij het grote publiek. De glooiende heuvels, dichtbegroeide bossen en open valleien zijn daarom nog honderd procent puur. Dat geldt ook voor de Baghvan Lodge. Dit resort biedt een bijzondere safaribeleving. De service is uitstekend en de gidsen zijn bedreven. Een luxe suite met een romantisch dakterras dient als nachtverblijf en (tweemaal daags) als startpunt voor sensationele gamedrives. U kunt ook op wandelsafari om een nabijgelegen dorpje te bezoeken of vogels te spotten. 

De Bengaalse tijger

De Baghvan Jungle Lodge is vernoemd naar het bekendste roofdier van India: de Bengaalse tijger. In Pench National Park leven rond de 25 tijgers. Het aanbod van prooidieren is hier ruim voldoende. Tijdens uw verblijf maakt u dagelijks twee gamedrives waarbij u op zoek gaat naar sporen van tijgers en ander wild dat hier leeft, zoals wolven, hyena's, jakhalzen, herten, gaurs en honderden vogelsoorten. Vanuit de lodge kunt u op wandelsafari. De gids neemt u graag mee naar een dorp om daar kennis te maken met de vriendelijke Indiase bevolking. 

Buiten slapen

De lodge telt twaalf vrijstaande suites. Die liggen beschermd door bomen in een droge rivierbedding en zijn omringd door weelderige vegetatie. De suites zijn stijlvol ingericht en ademen de sfeer uit van de jaren '50. Heel bijzonder is het overdekte dakterras dat met een trap bereikbaar is. Hier staat een extra bed waar u de nacht kunt doorbrengen. Op de achtergrond klinken de geluiden uit de jungle door. 

De geur van vers gebakken brood in de jungle

Tijdens uw verblijf zijn alle maaltijden inbegrepen. Dat betekent driemaal daags een feestje. Het eten is bijzonder goed! Neem vroeg in de morgen het ontbijt aan de rand van het zwembad. Ondertussen speurt u in de rivierbedding naar tijgers die daar regelmatig zwerven. Na de lunch volgt later op de middag altijd nog een high tea. Het diner is het hoogtepunt. De keuken pakt uit met allerlei rijk gekruide curry's, huisgemaakte chutneys en zelfgebakken brood. 

Tripadvisor over Baghvan Jungle Lodge

Vergelijkbare accommodaties in India