In het Banjaar Tola Tented Camp ervaart u de pure Indiase jungle

Banjaar Tola Tented Camp ligt aan de oever van de Banjaar rivier. De lodge grenst aan een van de grootste nationale parken van India: Kanha National Park. In deze prachtige lodge die in twee kampen is opgebouwd, bent u meteen één met de natuur. De nachten brengt u door in een luxe canvas tent. 

In het decor van Jungle Book

De lodge is een prima plek om de de flora en fauna in dit enorme natuurpark te verkennen. De ranger gaat voor in de zoektocht naar sporen van tijgers en andere soorten groot wild. Met de ongerepte natuur als buur is het niet verwonderlijk dat Kanha National Park ooit een inspiratie bron was voor de schrijver en dichter Rudyard Kipling. Bij het schrijven van zijn klassieker 'Jungle Book' heeft de auteur hier zijn veldwerk verricht! Het natuurschoon en de grote diversiteit aan wild is echt verbazingwekkend. De lodge organiseert tweemaal per dag een gamedrive. Uiteraard gaat u op zoek naar de gracieuze Bengaalse tijger. Maar u maakt onderweg ook kans op een confrontatie met luipaarden, beren, bizons, apen, hyenas en meer dan 200 vogelsoorten. Ook de zeldzame barashinga (een moerashert) komt nog voor in de directe omgeving van Banjaar Tola. 

Het Banjaar Tola Tented Camp bestaat uit twee kleinschalige kampen met elk negen tenten. De tenten zijn in safaristijl ingericht en voorzien van een comfortabel bed, een luxe badkamer -met uitzicht op de jungle- en een veranda. In de canvas tent mist u niets van de geluiden uit de jungle. Soms het geritsel van bladeren, dan weer de lokroep van een vogel of een harde brul van een niet te definieren diersoort. Onthoud het geluid, de gids weet morgen feilloos te vertellen wie of wat verantwoordelijk is voor het burengerucht! 

Speciaal voor liefhebbers van de Indiase keuken

Liefhebbers van de Indiase keuken belanden hier in het walhalla. Tijdens een verblijf in de lodge zijn alle maaltijden inbegrepen. Bij het ontbijt kunt u al proeven van Indiase delicatessen als 'kathi' wraps, gevuld met kaas, mint en een kruidige chutney. Ook bij de lunch en het diner wordt alles uit de kast gehaald om traditionele maaltijden te presenteren. U kunt dineren waar u wilt, voor de tent, in de lounge of in de jungle. De chef is een liefhebber met een didactisch talent! Het gebeurt regelmatig dat gasten een uitnodiging ontvangen voor een persoonlijke mini kookworkshop. 

Tripadvisor over Banjaar Tola Tented Camp

Vergelijkbare accommodaties in India