Glamping in het ‘klein Tibet’ van India.

The Ultimate Traveling Camp biedt als eerste organisatie in haar soort superluxe kampeerervaringen in India aan. En dat op een hele bijzondere plek, namelijk in de regio Ladakh helemaal in het noorden van India. Een gebied dat nog maar weinig bezocht wordt en daardoor nog heel ongerept is. The Ultimate Traveling Camp heeft hier twee nomadencamps waar Chamba Camp Diskit, gelegen in de Nubra Vallei, er één van is. Hier beleeft u het ultieme ‘glamping’ in een heel bijzonder stukje India.

Klein Tibet

Ladakh wordt ook wel ‘klein Tibet’ genoemd, een verwijzing naar de besneeuwde bergen, een verlaten landschap, ongerepte natuur, de nomadenvolkeren die Pashima geiten hoeden, die typische bergcultuur en waanzinnig mooie kloosters. 

Chamba Camp Diskit ligt hier in de ongerepte Nubra Vallei, die wordt gevormd door twee rivieren die hier elkaars pad kruisen. Bijzonder is dat het landschap hier niet alleen uit bergen bestaat, maar ook uit woestijn met zandduinen. Het camp is opgezet bij Diskit, een typisch bergdorpje met een prachtig Tibetaans klooster en zijn boegbeeld: een 32 meter hoge gouden boeddha. U bereikt Diskit vanuit het stadje Leh. Alleen al de rit er naartoe is fenomenaal. De route gaat via de Khardung La Pass, ’s werelds hoogste berijdbare bergpas gelegen op 5.580 meter. Maak op de top zeker even een stop om met een kopje Tibetaanse boterthee van het uitzicht te genieten. 

Een meerdaags verblijf in Chamba Camp Diskit is perfect te combineren met het zustercamp in Thiksey. Lees hier alvast meer over Chamba Camp Thiksey en wat er vanuit hier allemaal te doen is. 

Glamping in de bergen

Het klinkt in eerste instantie misschien wat eenvoudig: kamperen in de bergen. In Chamba Camp Diskit is uw verblijf echter verre van standaard. De term ‘glamping’ is hier zeker niet misplaatst. U verblijft in een individueel ontworpen luxe canvastent met ensuite badkamer, privéveranda en een heerlijk bed. Een privébutler zal ervoor zorgen dat het u aan niets zal ontbreken.   

Een flexibel programma

Het hele concept van Chamba Camp rust op flexibiliteit. Na een actieve dag een halfuurtje langer op bed blijven liggen, is echt geen probleem. Geef uw wensen door, en de crew zorgt ervoor dat uw ontbijt op gepaste tijd klaarstaat. Vanzelfsprekend zijn alle maaltijden in het camp inbegrepen. De chef-kok is gepassioneerd en bereidt met liefde een traditionele Indiase maaltijd of juist een meer westers topgerecht. Voor onderweg wordt de lunch voor u ingepakt. 

Ondanks de flexibiliteit van het programma zijn hier een aantal ‘must do’s’ die u niet mag missen. Natuurlijk bezoekt u het Diskit klooster, gelegen op een klif waar u vanuit het tentenkamp uitzicht op heeft. Een wandeling door het klooster is een spirituele ervaring. U loopt door de serene vertrekken en langs de gebedswielen en ziet hoe toegewijde monniken hier leven. Het gouden Boeddhabeeld, gezegend door de Dalai Lama, is het letterlijke hoogtepunt van het klooster. Maar er is meer! Zoals Turtuk, een klein dorpje op slechts enkele kilometers van de Pakistaanse grens. Het is maar voor enkele bezoekers toegankelijk en het is bijzonder om te zien hoe de lokale bevolking hier haar dagen vult. Een andere optie is het maken van een fietstocht per mountainbike of een kamelentocht door het haast surreële zanderige woestijnlandschap van de Nubra Vallei. 

Vergelijkbare accommodaties in India