Het ultieme 'glamping' in het bijzondere noorden van India

The Ultimate Traveling Camp biedt als eerste organisatie in haar soort superluxe kampeerervaringen in India aan. Een van de nomadencamps van The Ultimate Traveling Camp is het camp van het Thiksey klooster, Chamba Camp in Ladakh. Verblijft u in dit superluxe camp, dan is een verblijf van 5 nachten of meer zeker aan te raden. Er is namelijk zoveel te zien en te doen! En uw verblijf is verre van 'standaard'. Grote luxe canvastenten, met heerlijke bedden, een badkamer ensuite en een veranda waar uw privé butler u op uw wenken bedient. Alsof dit niet bijzonder genoeg is, verblijft u in één van de meest afgelegen gebieden ter wereld, ook wel 'Little Tibet' genoemd! Hier is volop cultuur en natuur te vinden, en niet alleen interessant voor avontuurlijke ouders maar zeker ook voor avontuurlijke tieners! Verblijft u in Chamba Camp, dan wordt hier een herinnering gecreëerd die u van uw leven niet meer vergeet. Een wedstrijd polo bijwonen in een volledig ongerepte omgeving, gespeeld door de 'upperclass' van Ladakh of een spannende rafting expeditie op de Indus rivier bijvoorbeeld. 

Ontdek alle aspecten van de kleurrijke staat Ladakh

Ladakh is een kleurrijke staat, met eeuwenoude kloosters, kobaltblauwe meren, hoge en grillige bergpassen en karakteristieke nomaden volkeren die Pashima geiten hoeden in een heldergroen landschap omgeven door besneeuwde bergtoppen. Hier is altijd een prachtlocatie voor een privé picknick te vinden, iets waar uw butler u graag bij assisteert. Op de mountainbike de natuur in kan hier ook, en de omgeving is een paradijs voor vogel liefhebbers. Altijd al willen leren boogschieten? De sport wordt hier al eeuwen beoefend door de inwoners van Ladakh. Gemaakt van bamboe op dezelfde manier als hun voorvaderen dit deden, staat de pijl en boog garant voor enthousiast vermaak. 

Uw privé butler

Bij Chamba Camp in Thiksey verblijft u in individueel ontworpen tenten, met en-suite badkamers, een privé veranda en prachtig opgemaakte bedden. Hierbij komt de service van uw privé butler die u op uw wenken bedient en ervoor zorgt dat het u aan niets zal ontbreken tijdens uw verblijf! 

Met liefde bereid

Het hele concept van Chamba Camp rust op flexibiliteit. De omgeving is zo enorm inspirerend, dat veel gasten er voor dag en dauw op uit willen trekken. Het ontbijt wordt dan voor u in alle vroegte geserveerd, of ingepakt zodat u dit kan meenemen. De diners zijn een gezellige aangelegenheid. Familie recepten die van generatie op generatie worden doorgegeven en zijn geperfectioneerd, worden voor u bereid. De chefkok is zeer gepassioneerd en houdt dan ook graag rekening met uw eet wensen. Van traditionele Indiase tali's tot westerse topgerechten, hij bereidt het allemaal én met liefde. Pak een stoel en warm uzelf op bij het kampvuur, waar uw gidsen u urenlang kunnen boeien met hun verhalen. 

Tripadvisor over Chamba Camp Thiksey