Het Indiase antwoord op de Afrikaanse safari

Een korte kernachtige beschrijving van Mahua Kothi Lodge. Door een Afrikaanse safarispecialist opgezette lodge. De accommodatie ligt aan de rand van tijgerreservaat Bandhavgarh in de provincie Madhya Pradesh. De logde is vernoemd naar een van Indias mooiste bomen: de Mahua- of boterboom. De witte bloemen van deze boom spelen een belangrijke rol in de kleurrijke festivals en rituelen die zo kenmerkend zijn voor India. Mahua Kothi is met recht een aanwinst voor India.

Comfort em gastvrijheid

Het comfort en de gastvrijheid zijn perfect in balans. Met een verblijf op deze accommodatie levert u een wezenlijke bijdrage aan de bescherming van de natuur en de ontwikkeling van de lokale gemeenschap. Twee keer per dag volgt u de voetsporen van de tijger tijdens een gamedrive. De Bengaalse tijger (ernstig bedreigd in het voortbestaan) kan een lengte van 2,5 meter bereiken en een gewicht tot 250 kilo. Vertrouw op de expertise van ervaren gidsen. Die weten waar de elegante jager zich schuilhoudt in de donkere bossen. Terug in de lodge neemt u een duik in het zwembad.

Cottage

Twaalf cottages in landelijke stijl (voorzien van airconditioning en een badkamer met bad en douche) bieden een comfortabel onderkomen. Geweven textiel, handgemaakt aardewerk uit de regio, houten luiken en aardetinten. Alles is hier in balans, in de juiste dosering en met behoud van lokale karakteristieken bovendien.   

Private Dining

In de open keuken van de lodge bent u getuige van het handmatig malen van de masala. De chef werkt met een rijk gevarieerde menukaart. Voor het ontbijt staat een tafel gedekt in een oude ossenkar onder de Mahua-bomen in de tuin. De chef serveert uw lunch en diner waar u dat wenst. Aan de rand van het zwembad, in de tuin of op uw eigen prive terras. Proef zeker een van de kleurrijke cocktails en geniet van de uitgebreide high tea in de middag.

Tripadvisor over Mahua Kothi Lodge

Vergelijkbare accommodaties in India