The Malabar House in het historische Fort Cochin dankt zijn karakter aan de kunstzinnige inrichting die knipoogt naar traditie

The Malabar House is centraal gelegen in Cochin, een karakteristieke, historische stad in het zuiden van India. Het hotel is van oorsprong een koloniale villa met een lange historie. Vroeger werd de villa bewoond door gefortuneerde bankiers en handelaren in thee en specerijen. Tegenwoordig maakt deze bijzondere accommodatie deel uit van Malabar Escapes, een exclusieve keten van kleinschalige boutique hotels in de zuidelijke provincie Kerala. Malabar House is door World Travel Awards gekozen tot 'Leading Boutique Hotel in Asia 2014'.

Cochin

Vanuit The Malabar House verkent u Cochin. U pakt een van de hotelfietsen en gaat zelf opmpad! Ook kunt u een begeleide stadstour maken en bijzondere oude gebouwen als het Dutch Palace en de 16e-eeuwse Joodse synagoge bezoeken. Uiteraard bezoekt u ook de levendige vissershaven. Na het opdoen van alle indrukken is het heerlijk om af te koelen in het zwembad van het hotel.

Koloniale villa

De oude koloniale villa telt slechts zeventien kamers: vijf garden suites op de eerste verdieping en elf deluxe kamers op de begane grond. Heldere kleuren en prachtig meubilair zijn de basis van de inrichting, die verder verfraaid wordt met allerlei bijzondere eeuwenoude kunstvoorwerpen en schilderijen. Een waar kunstwerk om in te slapen!

Het Restaurant

Het restaurant van Malabar House biedt een cross-over van de Zuid-Indiase en de Westerse keuken. De menukaart bestaat uit een mix van traditionele Indiase curry's, visgerechten en gerechten uit de Franse en Italiaanse keuken. En u zult zien (en proeven) waarom het restaurant is uitgeroepen tot een van de beste van Zuid-India.

Tripadvisor over Malabar House