Pal naast de Gateway of India

Gelegen in de grootste stad van India, Mumbai (of Bombay) vindt u een imponerend bouwwerk: het Taj Mahal Palace & Tower. Dit luxe hotel, het eerste hotel van de Taj hotelketen, opende haar deuren in 1903 en deed sindsdien niet enkel dienst als hotel. Tijdens de Eerste Wereldoorlog werd dit hotel als ziekenhuis gebruikt en het heeft al voor veel bekende en minder bekende films als decor mogen dienen.

Legendarisch

Wat misschien wel het meest bijzondere is aan het hotel is de ligging: pal naast de Gateway of India. Deze triomfboog werd gebouwd om het bezoek van Koning George V en Koningin Mary van Teck aan Bombay in 1911 te herdenken. Het was vaak het eerste object dat bezoekers die per boot de stad bereikten, zagen. Toen de laatste Britse soldaten op 28 februari 1948 de stad verlieten, liepen ze symbolisch onder de boog door.

Dit legendarische luxe hotel heeft al veel hooggeëerd publiek mogen herbergen, en wordt erkent als een voorloper in de wereld van hospitality en service. Dat is best knap, als u bedenkt dat het hotel maar liefst 550 kamers en suites heeft! 

Een reis terug in de tijd

Zoals u inmiddels zal begrijpen, is een verblijf in dit iconische hotel een reis terug in de tijd. De grandeur van lang vervlogen tijden hangt bij iedere stap die u doet om u heen en terwijl uw voeten diep wegzakken in het luxueuze tapijt kijkt u uw ogen uit. Een aantal leuke weetjes over dit hotel zijn onder andere dat dit hotel de eerste lift van India had, en dat de keuken als eerste restaurant van India Chinese, Italiaanse, Mexicaanse en Californische gerechten serveerde. En nog steeds kunt u hier heerlijk dineren, in één van de maar liefst tien restaurants. Zo dineert u met typische Indiase gerechten bij Masala Kraft en geniet u van heerlijke gebakjes bij La Patisserie. Op een warme dag is het Aquarius restaurant the place to be: naast het zwembad gelegen zodat u niet ver van de nodige verkoeling bent.

Kamers en suites van alle afmetingen

In het Taj Mahal Palace & Tower vindt u kamers en suites van alle afmetingen. Prachtig ingericht gebruik makend van lokale materialen die uw verblijf een authentieke sfeer geven. Er bestaat geen twijfel over dat u in India overnacht, wanneer u hier uw ogen dicht doet! 

Het hotel is centraal gelegen, op loopafstand van Colaba Causeway, waar u veel kleine boetiekjes vindt. Vlakbij het hotel vindt u een wijk die enorm in opkomst is, en dat te danken heeft aan haar vele kunst galerieën en musea. Kerken en Synagoges vindt u hier op een steenworp afstand van elkaar, een bijzonder gezicht.

Tip van specialist Ingrid: Het hotel bestaat uit twee delen. Voor mijn reizigers boek ik enkel kamers in de schitterende Palace Wing. De kamers in de Tower Wing, de andere vleugel, geven u veel minder grandeur en geschiedenis. Deze vleugel is pas veel later (1973) bijgebouwd en de kamers zijn ook een stuk ‘normaler’. 

Tripadvisor over Taj Mahal Palace & Tower