Te gast bij de Maharadja van Jodhpur

Het buiten alle proporties verheven Taj Umaid Bhawan Palace ligt in Jodhpur in Rajasthan. Dit complex geniet de twijfelachtige eer dat het een van de grootste privéresidenties ter wereld is. Zonder overdrijving: dit overstijgt uw meest bizarre voorstellingsvermogen. Het paleis heeft 347 kamers en in de constructie zit een slordige 70.000 kubieke meter zandsteen en marmer verstopt. De bouw nam 16 jaar in beslag. Maharadja Umaid Singh gaf in 1928 de opdracht en schiep daarmee werkgelegenheid voor duizenden arbeiders in het door honger en droogte geteisterde Jodhpur. Het paleis is tegenwoordig opgesplitst in een museum, een luxe hotel en een privévleugel voor de huidige maharadja en zijn familie. Die hebben het paleis nooit verlaten! 

In Johdpur

Vanuit het hotel kunt u het indrukwekkende en imposante Meherangarh Fort in het oude deel van de stad bezoeken. Dit uit roze zandsteen gehouwen bouwwerk heeft een fascinerende geschiedenis en biedt vanaf de top een geweldig uitzicht over de stad. Het is erg leuk om hier te gaan dwalen door het doolhof van straatjes en de ontelbare bazaars af te struinen. Het hotel heeft een binnen- en buitenzwembad, een yogastudio en een schoonheidssalon voor de ontspanning.

Art deco & modern

De kamers en suites zijn zoals u kunt verwachten in een paleis: royaal in afmeting, stijlvol in inrichting en luxe in uitrusting. Met het openen van de deur naar uw kamer of suite treedt u een koninklijk vertrek binnen. De kamers zijn prachtig ingericht met donker antiek meubilair. Het design bestaat uit een mix van art deco en moderne elementen en bieden een grote mate aan comfort. Royal treatment!

Verschillende restaurants

Taj Umaid Bhawan biedt gasten de keuze uit meerdere eetgelegenheden. In Risala is de westerse en de traditionele keuken vertegenwoordigd. In Sunset Pavilion (het hoogstgelegen restaurant in Jodhpur) serveert internationale gerechten van de grill en specialiteiten van de barbecue. Bij mooi weer is het heerlijk om buiten plaats te nemen bij Pillars. In de inrichting van de Trophy Bar lijkt haast van de hand van de maharadja zelf te bespeuren. Tussen de antieke jachttrofeeën, stoer visgerei en kussens gemaakt van berenvacht smaakt een aperitief toch anders!

Tripadvisor over Taj Umaid Bhawan Palace

Vergelijkbare accommodaties in India