Denk niet dat de Malediven het monopolie hebben op het clichébeeld van parelwitte zandstranden, een azuurblauwe zee en wuivende palmen. Ook in Indonesië komen de mooiste dromen uit en wel op het idyllische privé eiland Kura Kura.

Het is moeilijk bescheiden te blijven. Zeker wanneer sprake is van de overtreffende trap. Dat is hier met het Kura Kura Resort het geval. Het ligt op een waanzinnig mooi tropisch eiland in de Karimunjawa archipel, een nationaal Marine Park tussen Java en Borneo. Kura Kura is het paradijs voor liefhebbers van strand, zee en onderwatersport. De kustlijn is het mekka voor duikers en snorkelaars. Nergens is het beter relaxen en genieten van de zon dan op de stranden van dit eiland. Kura Kura biedt de keuze uit een comfortabele cottage aan het strand of een luxe pool villa.

Een paradijs voor snorkel- en duikliefhebbers

De kustwateren rondom het eiland vormen een waar paradijs voor snorkel- en duikliefhebbers. Geoefend of ongeoefend, de duikschool neemt de tijd voor u. Kort voor de kustlijn herbergt de diepblauwe oceaan een ongekende rijkdom aan onaangetast koraal. Tussen de riffen leven duizenden exotische vissoorten, zeeschildpadden en schaaldieren. De sensatie stijgt wanneer u met uw buddy bij een van de scheepswrakken gaat duiken. Snorkelaars glijden vanaf de jetty in zee en zien duizenden kleurrijke visjes voorbij trekken. 

Overnachting op een onbewoond eiland

Waar blijft de overtreffende trap? Een verblijf op Kura Kura is al bijna het hoogst haalbare. Maar stelt u zich eens voor, u boekt als extra een overnachting op het nabijgelegen onbewoonde eiland Krakal. Romantischer bestaat niet.

Een oase van rust

Kura Kura telt vijftien superior en deluxe cottages. De ligging is direct aan het strand. Beschutting tegen de zon komt van palmbomen. De cottages zijn modern ingericht en hebben vrij uitzicht op zee. Een flinke sprong hoger in comfort en luxe is voorradig in de poolvillas. Dit zijn sfeervol ommuurde hideaways met als kenmerk een oase van rust en absoluut ongestoorde privacy. Ook hier een surplus: uw eigen zwembad met een afmeting van vier bij acht meter. Voor gezinnen is een extra grote uitvoering van de pool villa met twee slaapvertrekken beschikbaar.

Seafood

Het restaurant serveert bij voorkeur seafood. Elke ochtend varen lokale vissers uit om kreeft, garnalen en vis te vangen. De vangst van de dag ligt dezelfde dag nog voor u op de grill. Maakt u zich geen zorgen over de variatie. Naast visspecialiteiten serveert de chef ook Mediterrane lekkernijen en Indonesische gerechten. Dineren kan binnen, maar ook buiten op de patio of aan de rand van het zwembad.

Tripadvisor over Kura Kura Resort