Het Muang La Resort is een charmante, kleinschalige accommodatie op een geweldige locatie in het ongerepte noorden van Laos

Het Muang La Resort ligt in het noorden van Laos, aan de rand van een dorp in een ongetemd bergachtig gebied. Hier wonen diverse etnische minderheden. Er liggen her en der natuurlijke hot springs. De eigenaar van het resort heeft duidelijke afspraken gemaakt met het dorpshoofd en de dorpelingen. Zo levert de bouw en exploitatie een positieve bijdrage aan de duurzame ontwikkeling van de regio. De samenwerking leidt tot projecten voor het onderhoud van wegen en het indammen van de rivier om overstromingen te voorkomen. 

Het ongerepte noorden van Laos

Vanuit Maung La verkent u het ongerepte noorden van Laos met zijn vele etnische groeperingen. U kunt in de omgeving heerlijk wandelen, mountainbiken of per 4WD op onderzoek uit. Voor de totale onderdompeling in Culinair Laos biedt het Muang La Resort een unieke ervaring: een kookcursus. Allereerst bezoekt u met de chef-kok een traditionele markt in Oudom Xai. Hier leert u over de lokale specerijen, aromatische kruiden en lokaal geteelde groenten en hoe ze het beste gecombineerd worden. In een wereld van geuren en kleuren leert u gerechten bereiden en kunt u er zelf ook eerlijk van genieten.

Ga met een gids op pad om een bezoek te brengen aan lokale minderheden, neem een bad in de hotsprings of breng een bezoek aan de grote zittende boeddha. En na een dagje wandelen is er niets fijners dan een arrangement te boeken bij de spa, waar onder andere massages, een bad in de hotsprings en een sauna worden aangeboden. 

Kleinschalig

De villa's (met in totaal 10 slaapkamers) zijn comfortabel ingericht met meubelstukken en kunstwerken die afkomstig zijn van lokale meubelmakers en kunstenaars. De gasten hebben vanaf het balkon een prachtig uitzicht over de weelderige tropische vegetatie. Buiten zitten levert hier iets bijzonders op: een odeur van de natuurlijke parfums van bomen en planten. In de avond en nacht is de tuin romantisch verlicht met duizenden kaarsen. Onder dit gesternte is genieten geen geschenk van hoger machten, maar een zekerheid.

Ontdekkingsreis door de Laotiaanse keuken

Het Transient restaurant heeft een mooie kaart met een sterk Aziatisch accent. Haak in bij de ontdekkingsreis door de Laotiaanse keuken! Vanaf uw tafel kijkt u uit over de rivier. Dineren op uw balkon of bij dorpelingen thuis is ook mogelijk. Hier is alles mogelijk! Er is nog een optie: een diner in La Sala. Dit buitengewoon exclusieve stekje ligt op een eilandje in de rivier vlakbij het resort. Hier staat uw privébutler klaar om voor niemand anders op deze ontoegankelijke plek een romantisch diner te serveren. Een paar grazende buffels in de rivier, meer toekijkers zijn er niet.

Tripadvisor over Muang La Resort