Door: Dhr & Mw Zoeteweij
Wat veel indruk op ons heeft gemaakt waren de watervallen van Kuang Si. Hier waren we 's morgens vroeg helemaal alleen!

Op 4 juni zijn wij van Hanoi (Vietnam) naar Luang Prabang (Laos) gevlogen; een korte vlucht van anderhalf uur. Daar aangekomen zijn we door de gids met chauffeur naar ons hotel gebracht. Het hotel Maison Souvannaphoum is een knus en gezellig historisch hotel. De sfeer ademt een en al rust uit. Het personeel is erg vriendelijk en probeert het je het op alle mogelijke manieren naar de zin te maken. Het eten is erg goed en de kamers zijn ruim en schoon. Bij aankomst kun je kiezen uit verschillende geurende oliën die ze dan op je kamer laten branden. Ook is er een lekker zwembad om in af te koelen.

Luang Prabang is een leuk plaatsje waar je er gemakkelijk zelf op uit kan gaan. Leuke straatjes met veel restaurantjes waar je goedkoop kan eten en kan drinken. Een buffet op de lokale markt voor vier dollar, daar hebben wij ons toch maar niet aan gewaagd. Het is een plaatsje waar ook veel backpackers komen, dus een gezellige boel. Aan het eind van de straat waar ons hotel lag was elke avond een lokale markt. Erg leuk om te zien: de lokale bevolking komt dan aan het eind van de middag om kraampjes op te zetten met verkoopwaar. Wat ook fijn is, is dat ze niet opdringerig zijn om iets te verkopen.

De volgende dag zijn we met onze geweldige gids, die ook monnik is geweest, naar de ochtendrituelen van de monniken gaan kijken. Mooi om te zien: rijen monniken liepen ons voorbij op blote voeten en kregen van de lokale bevolking rijst. De vrouwen deden dat zittend en de mannen staand, dit alles in alle rust. Indrukwekkend om mee te mogen maken.

Vanaf hier zijn we naar de lokale markt gegaan, waar we onze ogen uitkeken. De vele soorten groenten en fruit, maar ook alle soorten dieren die daar voor consumptie lagen: levend of geslacht.

Wat veel indruk op ons heeft gemaakt waren de watervallen van Kuang Si. Hier waren we 's morgens vroeg helemaal alleen, dat was goed geregeld door de organisatie. Hierdoor konden wij optimaal genieten van ons ontbijt daar met uitzicht op de watervallen. Het water was zo helder water en het geluid van de watervallen was overweldigend. Wat een rust ging daar vanuit. De gids wist enorm veel te vertellen over Laos en over de historie en de bevolking. 

Verder zijn wij nog bij de lokale bevolking langs geweest, die onder andere aan houtbewerking deed. Ze maakten daar prachtige olifanten en andere beelden. Het is leuk om hier dan ook iets te kopen uit eerste hand voor een mooie prijs.

Dan niet te vergeten: de privé-boottocht over de Mekong, waarbij je langs de dorpjes vaart en je de waterbuffels lekker langs de oevers ziet badderen en de plaatselijke vissers aan het werk ziet. Deze boottocht was heerlijk relaxed na een dagtocht.

Bij het afscheid in het hotel deden ze verschillende aanbiedingen om ons langer te houden en we gingen uitgebreid met het personeel op de foto.

Groetjes,

Dhr & Mw Zoeteweij 

Items uit dit reisverslag

Maison Souvannaphoum

6961