Meng u in de 'eet' cultuur van Vientiane en kook zelf de sterren van de hemel

De keuken van Laos vertoont veel overeenkomsten met die van buurland Thailand. Kenners proeven ook duidelijk de invloeden van verschillende etnische groeperingen in Laos. Elke bevolkingsgroep levert een eigen karakteristieke bijdrage aan de 'eet' cultuur. Vandaag leert u de keuken van Culinair Vientiane kennen. De gids haalt u bij het hotel op voor de korte trip naar Lam Pai-Bay Tong. Dit restaurant ligt in een rustige zijstraat vlakbij de oevers van de Mekong Rivier. Bij aankomst wacht de ervaren chef-kok Chandra u al op. De komende 3 uur bent u letterlijk onder de pannen in zijn keuken. 

Pas nadat u zeven lokale gerechten met traditionele ingrediënten en technieken volledig onder de knie heeft, gaat u aan tafel. Aan het eind van de dag krijgt u natuurlijk het receptenboek mee naar huis. Het oogt anders, maar de smaak verandert niet. Met dit boek in de hand beleeft u thuis de overweldigende geuren en kleuren van Laos opnieuw. Na het afscheid van de brigade neemt de gids u mee voor een wandeling door het Chao Anou Park en de avondmarkt. Naarmate de zon verder zakt, stijgt recht evenredig de stemming in de stad! Fijnproevers genieten met volle teugen van de lokale hapjes die langs de weg te koop zijn. De gids weet precies welk tentje de beste lekkernijen maakt. Het programma eindigt met een koele Beerlao in de hand in een wijnbar of karaoke-bar.