De perfecte plek om het winterlandschap van Lapland te ervaren

Met veel passie en toewijding hebben Kenth en Ann een merk gebouwd dat tegenwoordig synoniem staat voor hoogwaardige wilderniservaringen in Lapland; de Fjellborg Arctic Lodge. Met haar ligging aan de oevers van het Väkkärä meer met een ongerepte wildernis als achtertuin, is het de perfecte plek om het winterlandschap van Lapland in optima forma te ervaren.

Kenth Fjellborg is de 9e generatie van de familie Fjellborg die zijn huis heeft gebouwd aan de Torne rivier. Net zoals zijn vader en grootvaders bracht Kenth een groot deel van zijn jeugd door met het verkennen van de natuur. Hij leerde jagen, vissen en voer met zijn boot door de kolkende rivier de wildernis in. Outdoor avonturen werden een manier van leven en nadat hij als tiener werd voorgesteld aan sledehonden, werd Kenth tevens een enthousiaste ‘musher’ (husky slede bestuurder). Samen met zijn vrouw Ann, voormalig outdoor instructrice en producent van reisprogramma’s voor televisie, vestigden zij 200 kilometer ten noorden van de poolcirkel deze prachtige accommodatie.  

Thuiskomen

Het begint al met uw aankomst in de homestead in Poikkijarvi, waar de honden u begroeten en u per hondenslee met een tocht van een uur naar de lodge wordt gebracht. Talisman specialist Femke: ‘De tocht van de homestead naar de lodge is een geweldig begin van het verblijf in de Fjellborg Arctic Lodge. Je ziet geen huizen, maar enkel bossen en meren bestrooid met verse sneeuw. Het voelt alsof je hier samen met je eigen roedel husky’s helemaal alleen op de wereld bent.
Durft u het aan om uw eigen slee te besturen?

Verblijven doet u in de Master Cabin, een privécabin die nog het meest lijkt op een luxe jachthut. Perzische tapijten, een ronde robuuste tafel en bijzondere kunst aan de muur. Het voelt hier echt als thuiskomen, met de heerlijke dekens die op de banken liggen gedrapeerd en de haardvuren die vrolijk knapperen. Helemaal prettig is uw eigen spa, met sauna en hot tub vanwaar u uitkijkt over het meer! Er zijn verder drie slaapkamers en een woonkamer op de begane grond. Op de eerste verdieping vindt u de master bedroom met kingsize bed.  

Verse lokale ingrediënten

Uw verblijf hier is op basis van volpension. Dat betekent dat uw maaltijden, dranken en privé activiteiten zijn inbegrepen. Voor alcoholische dranken betaalt u een toeslag. Naast de Master Cabin zijn er nog enkele kleine cabins op het terrein aanwezig. Vanwege hun gebrek aan een eigen badkamer genieten deze cabins niet onze voorkeur.

U kunt dineren in de Master Cabin maar het is ook prettig om een wandelingetje te maken naar de nabij gelegen Main Lodge waar u een lounge vindt en kunt dineren. Voor het diner wordt gebruik gemaakt van lokale en verse ingrediënten, denk aan vers gevangen vis, wild, groenten en bessen uit eigen tuin.

Uitgebreid activiteitenprogramma

Tijdens uw verblijf maakt u gebruik van de speciaal voor u geselecteerde kleding van het merk Fjällräven. Deze houdt u comfortabel warm, zodat u onbezorgd kunt genieten van het kraakwitte landschap om uw heen. Zoals het hoort op een typisch Talisman vakantie stellen we uw activiteitenprogramma op voorhand samen. Afhankelijk van de lengte van uw verblijf kunt u één of meerdere activiteiten ondernemen. Denk hierbij aan: ijsvissen, een hike maken op sneeuwschoenen of per sneeuwscooter de wildernis in. Bent u geïnteresseerd in de inheemse bevolking? Breng dan een bezoek aan een Sami familie en leer alles over hun unieke cultuur en dagelijks leven als rendierherders. Voor wie ook graag creatief bezig is, adviseren we een workshop Ice Sculpting op te nemen in het programma. Als master-beeldhouder en tevens kunstenaar van het wereldberoemde ICE HOTEL, leert uw instructeur u de fijne kneepjes van het vak. Als dat geen kunstwerk wordt!

Elektriciteit of stromend water was tot voor kort niet bij de lodge aanwezig. Water werd uit de rivier gehaald en gefilterd alvorens gebruik. Vandaag de dag zijn deze voorzieningen wél aanwezig, maar dit doet absoluut geen afbreuk aan het gevoel hier eventjes geheel verweven te zijn met de natuur.  

Vergelijkbare accommodaties in Lapland