Top luxe met een informele sfeer in een jungleachtige setting voor jong en oud

'Nature’s Playground' is de passende bijnaam van het prachtige Niyama Maldives dat op 50 minuten vliegen van de hoofdstad Male ligt. Niyama bestaat uit twee eilanden Chill en Play, die met elkaar verbonden zijn door een brug. Het Chill eiland heeft meer de focus op ontspanning en rust, terwijl het Play eiland meer in het teken staat van vermaak en entertainment. Iedere gast, jong en oud, is op beide eilanden welkom. De kwaliteit en services op Niyama zijn onbeschrijfelijk goed. Het lijkt wel alsof het personeel precies weet wat u denkt en waar u behoefte aan heeft en spelen hier continu op in.

Toplocatie voor watersport

Niyama is the place to be voor watersporters! Duiken en snorkelen is hier op vele verschillenden manieren mogelijk, zowel bij dag als bij nacht, alleen of met een bioloog. Ook windsurfen, kitesurfen, parasailen, waterskiën, SUP-boarden, wake boarden, kajakken en nog veel meer. Gasten die liever op het water zitten, kunnen mee gaan vissen op een traditionele Dhoni, dolfijnen gaan spotten of romantisch dineren tijdens een sunset cruise. Voor de jonge generatie is er bij Niyama ook van alles te doen. Zij kunnen de hele dag door deelnemen aan activiteiten van de Explorers club met vaak ook een educatief tintje. De activiteiten voor de kinderen vinden niet alleen in de Kidsclub plaats, zij gaan er ook echt op uit om de natuur en diverse dieren op het eiland te leren kennen. Naast alle activiteiten op en om het eiland, zijn er ook voldoende mogelijkheden om heerlijk te relaxen op eiland Chill. Zo mag een bezoek aan de Spa Lime niet ontbreken. Boek een heerlijke spa behandeling in de prachtig aangelegde tuin of met uitzicht op de lagune. Ook wanneer u geen behandeling neemt, kunt u gebruik maken van de sauna en de stoomcabine die zich in de tuinen bevinden. Daarnaast zijn er ook yogalessen ter ontspanning of neem deel aan een sportles als u uw dag echt actief in wilt vullen. 

Tot in het allerkleinste detail perfect

De villa’s op Niyama zijn ruim en modern ingericht en van alle gemakken voorzien. Iedere villa beschikt over een eigen zwembad, of u nu in een beachvilla of in een watervilla verblijft. Ook de ‘mini’ bar, is goed gevuld en biedt in iedere accommodatie weer een verrassing. Zo kan het zijn dat u hier een popcornmachine op het aanrecht aantreft of dat er zelfgemaakt ijs in de vriezer ligt. Allemaal inclusief. Op het Chill eiland liggen de schitterende watervilla’s waar u vanuit uw zwembad of bad een prachtig uitzicht heeft over de onmetelijke zee.

Alleen maar topkwaliteit

Op culinair gebied is Niyama ook een hele beleving. Naast de vele exclusieve restaurants van topkwaliteit is het mogelijk om zelfs deel te nemen aan een kookles in de Afrikaanse, Chinese, Japanse of Zuid Amerikaanse keuken. Het resort heeft een grote verscheidenheid aan restaurants met ieder zijn eigen beleving. Niet alleen op het gebied van smaken, maar ook de hele setting en sfeer in de restaurants is een fantastische ervaring. Dit begint al bij het ontbijt, waar de cappuccino gepersonaliseerd wordt gemaakt door de Barista of een smoothie vers wordt geperst volledig naar uw wensen. Na een week in dit resort heeft u nog lang niet ieder gerecht kunnen proeven!

Een diner in restaurant Nest of in het bijzondere Tribal mag tijdens uw verblijf niet ontbreken. Restaurant Nest is een restaurant op palen, waar u kunt dineren tussen de boomtoppen en lianen, met zingende vogels op de achtergrond. De Aziatische keuken is hier echt van top kwaliteit.

Het Tribal restaurant is een geweldige beleving! Dit restaurant is geheel in Afrikaanse sfeer, waar u kunt dineren met uw voeten in het zand. Er zijn verschillende zithoekjes gecreëerd, met een sfeervolle ronde overkapping. Naast deze restaurants kunt u ook dineren in Mediterrane sferen in restaurant Blue, in Internationaal cuisine restaurant Epicure of op een locatie naar keuze met zogenoemde Destination Dining formule. Tot slot heeft Niyama twee eetgelegenheden op ongeveer een halve kilometer van het eiland. In Subsix kunt u 6 meter onder water genieten van een heerlijk champagne ontbijt, lunch, wijnproeverij of een wekelijks georganiseerde party. Terwijl u aan de bovenzijde kunt dineren in fine dining restaurant Edge, met een eindeloos uitzicht op zee. Voor de lichte trek kunt u ook terecht bij The Deli voor snacks, ijsjes en een verrassend samengestelde picknick.

Tripadvisor over Niyama Maldives