Dit sprookjesachtige hotel heeft onmiskenbaar allure

Op het dakterras wordt het verhaal van Fez verteld: de minaretten met hun oproep tot gebed, de zon die reflecteert op de glimmende daken en de Atlas bergen als décor…

Glorieus verleden

Dit sprookjesachtige hotel heeft onmiskenbaar allure, dat merkt u direct wanneer u hier binnentreedt. Het paleis waarin het hotel gevestigd is, is een zuiver voorbeeld van de Spaans-Moorse stijl zoals u die ook in Andalusie aantreft. In de Romeinse tijd werd de streek waarin Fez ligt 'Hispania Nova' genoemd; ten tijde van de val van Granada in 1492 vluchtten veel Spaanse joden naar Fez en andere steden in het noorden. Spaanse zwier en Marokkaanse levenskunst vinden hun weerklank in de joyeuze en verfijnde architectuur van Riad Fes. Het verleden herleeft glorieus in de vier schitterend gedecoreerde binnenplaatsen.

Fez

Het is een fantastisch gezicht om de medina van Fez aan uw voeten te zien liggen, vooral bij zonsopgang. De stad is een echte verborgen parel van Marokko en een van de heilige steden van de Islam. Hier lijkt het alsof de tijd heeft stilgestaan, en dat voelt, ziet en proeft u! Er is zoveel te zien en te doen in de stad, dat een goede gids geen overbodige luxe is. En niet alleen in de stad, ook hierbuiten ligt een wereld die erom vraagt ontdekt te worden. Een wandeling door de prachtige bossen en langs watervallen in het Midden-Atlasgebergte of een bezoek aan de thermale baden van Moulay Yacoub…

Wat u ook onderneemt, u keert na ieder uitstapje weer terug naar uw paleis: Riad Fes. De Spa by Cinq is een ideaal rustpunt voor u naar het dakterras gaat voor een drankje bij zonsondergang. Geniet hier van de hammam en traditonele massage.

Relais & Chateaux

Riad Fes is onderdeel van de prestigieuze keten Relais & Chateaux. Dat betekent een sublieme service en fine dining. Dat fine dining doet u in restaurant L’Ambre; chic en gezellig tegelijk. Geniet hier van een fusion diner; authentieke Marokkaanse ingrediënten en gerechten worden gecombineerd met de moderne keuken. De trendy loungebar is het perfecte begin – of einde- van uw avond.

Verschillende stijlen

De kamers en suites in Riad Fes zijn een mix van heden en verleden. U heeft de keuze uit verschillende stijlen; van traditioneel Marokkaans tot hedendaags bestaande uit natuurlijke materialen en warme kleuren. De Orientaalse stijl is donker met zwart-witte kleurcontrasten en in de Baraco Andalous kamers is veel gebruik gemaakt van marmer. Voor ieder wat wils dus. Geef uw voorkeuren vooral aan uw specialist door, dan proberen wij de meest passende kamer of suite voor u te boeken!

Tripadvisor over Riad Fes