"Wie van het verleden geniet, leeft dubbel", schreef Martialis. Grijp hier uw kans!

Een reis door Mexico is niet compleet zonder een verblijf in een historische haciënda. San José is een van de mooiste haciënda's van Mexico en stamt uit het begin van de 19e eeuw. Een enorme tuin met tientallen soorten bloemen en planten en schitterende lanen omgeeft de koloniale gebouwen. 

Historische haciënda

De opkomende vezelproductie ('sisal' en 'henequen') zorgde eind 19e eeuw voor een enorme economische groei op het Mexicaanse schiereiland Yucatán. De haciënda breidde snel uit en er werd een fabriek gebouwd. Het gehele complex werd in 1980 omgetoverd in een luxe hotel. Hacienda San Jose biedt een comfortabele reis door de tijd. 

Relaxen in een hangmat of op stap

Vanuit deze schitterende locatie op het platteland kunt u niet alleen Mérida, maar ook Maya-piramides als Dzibilchalt?n, Uxmal en Chichén-Itzá bezoeken. Anderen verkiezen de rust en stilte van het landleven en gebruiken de haciënda als plek om uit te rusten. De faciliteiten, met onder andere een prachtig aangelegd buitenzwembad met hangmatten, zijn er ook naar! Het hotel organiseert kookworkshops onder leiding van een chef-kok. In de naaste omgeving van de haciënda kunt u fietstochten maken. 

Tip: slapen in een Maya villa

De kamers hebben hoge plafonds en weerspiegelen het glorieuze verleden van deze streek. De houten deuren en bedden verlenen charme aan het geheel, net als de antieke meubels van tropisch hardhout. Uiteraard ontbreekt de katoenen hangmat, waar Yucatán zo bekend om is, niet. Wanneer u in een typisch onderkomen wilt verblijven, slaapt u in een Maya Villa. De authentieke 'Maya palapas' zijn omgetoverd tot een luxe accommodatie. De unieke Maya-architectuur wordt gecombineerd met moderne voorzieningen. 

Mix van lokale en internationale gerechten

Het restaurant van Hacienda San José is gevestigd in het historische fabrieksgebouw en kijkt uit over de adembenemende tuinen. Het menu bevat een mix van regionale en internationale gerechten en wordt meesterlijk bereid door chef-kok Reyes Santos. De haciënda heeft een lounge bar waar u een prachtig uitzicht heeft over de tuin. 

Tripadvisor over Hacienda San Jose

Vergelijkbare accommodaties in Mexico

Hacienda Xcanatun

Mérida