Uniek boutique hotel in het koloniale hart van Mérida

Gelegen in Mérida, gesticht in 1542 en gelegen op de plaats van de Maya stad Tho, vindt u een zeer romantisch hotel: Rosas y Xocolate. De architectuur lijkt een echo te zijn van het grandioze oeuvre van Luis Barragán, de grootste architect die Mexico heeft voortgebracht. Rosas y Xocolate komt op de meeste gasten over als een verleidelijk labyrint waar alles draait om klasse en goede smaak. Het hotel is gelegen aan de Paseo de Montejo, een laan met elegante paleizen die symbool staat voor de periode van economische bloei van Yucatán. En met de fietsen die door het hotel ter beschikking worden gesteld, kunt u de stad gemakkelijk en eenvoudig per fiets verkennen. 

Voor romantici

Er zijn hier slechts 17 kamers, elk geheel verschillend ingericht maar telkens met een privé terras en buitenbad! De kamers zijn van alle gemakken voorzien maar bovenal erg romantisch. Heerlijke verzorgingsproducten van L'Occitane, 100% handgemaakte chocoladezeep en het allerzachtste beddengoed zorgen ervoor dat u hier geniet van een onovertroffen nachtrust. 
Een leuk weetje is dat al het materiaal waarmee het hotel is gebouwd en ingericht, 100% natuurlijk is en voor het grootste deel afkomstig uit de omgeving. 

Het culturele hart

U bevindt zich in het culturele hart van Mérida, tussen een aantal van de meest prachtige gebouwen. Maak hier dan ook gebruik van, en neem een fiets van het hotel mee om al fietsend de verschillende musea te bezoeken, de prachtige straatjes door te rijden en wellicht nog wat kleine vintage winkeltjes aan te doen.
De beroemde archeologische stad Chichén Itzá, een van de Nieuwe Zeven Wereldwonderen, is gelegen op twee uur rijden, en het strand is op 25 minuten rijden te vinden! De beroemde flamingokolonie van Celestun (de lucht kleurt werkelijk helemaal roze!) bevindt zich op 1 uur rijden van Mérida.
Wij raden u aan om niet te vertrekken zonder een massage of behandeling in de Spa te hebben ondergaan, die tot de beste 50 Spa's van Mexico behoort. 

Tequila en chocola

Hier is geen dag hetzelfde. Ook al is Rosas y Xocolate een kleinschalig boutique hotel, u ontbijt hier in de buitenlucht, zoekt een schaduwrijk plekje in de binnentuin op voor de lunch en geniet van een hedendaags diner in het sfeervolle restaurant. De nadruk ligt hier vooral op het gebruik van verse, biologische en lokale producten. 
De Tequila bar ligt naast de lobby en neemt u mee terug in de tijd. Hier en daar vindt u overblijfselen uit lang vervlogen tijden, en de bruine leren stoelen nodigen uit tot een nadere kennismaking met deze typisch Mexicaanse drank. Meer dan 250 verschillende soorten tequila kunt u hier proeven! 
Het dakterras heet Moon Lounge en is gedecoreerd met prachtige tafels met ingelegd mozaïek begeleid door rustige jazz lounge muziek. Hier staat iedere vrijdag een live jazz band, een ontmoetingsplaats voor zowel hotelgasten als inwoners van Mérida.
Er bevindt zich in dit hotel ook een uitstekend chocolade winkeltje waar u de beste chocolade kunt proeven.

Tripadvisor over Rosas y Xocolate Boutique Hotel

Vergelijkbare accommodaties in Mexico

Hacienda Xcanatun

Mérida