Een gedenkwaardige avond in het vooruitzicht

Ons advies is eerlijk gezegd om maar één nacht in het centrum van het Unesco Werelderfgoedstadje Kotor te verblijven. Overdag is Kotor een oververhitte toeristentrekpleister, maar 's avonds transformeert het stadje in een muzikaal en culinair feest. In de namiddag - als de grootste mensenmassa vertrokken is - het stadje even verkennen en 's avonds op het gemak flaneren door de steegjes en over de pleintjes, genieten van live muziek en heerlijke Mediterrane gerechten. 

Boetiek hotel in oud paleis

De beste plek voor deze overnachting is wat ons betreft hotel Hippocampus. Met uitzicht op de San Giovanni muren en vlakbij de St Anne en St Nicolas kerk is er geen betere locatie denkbaar. Hippocampus is een boetiek hotel met maar negen kamers dat vlakbij de noordelijke ingang van de oude vesting in een levendig buurtje ligt.

17e-eeuwse omgeving met moderne voorzieningen

U verkeert in een 17e-eeuwse omgeving, maar uw ruime kamer biedt binnen dat oeroude kader alles wat u zich maar wenst. Daarbij is de service van hoog niveau en het ontbijt op het dakterras zo mogelijk nog beter. Zoals onze zuiderburen zeggen: 'Meer moet dat niet zijn'.