Topklasse aan het strand

Talisman heeft altijd graag samengewerkt met de Chedi keten en toen we hoorden dat er een nieuw hotel in Montenegro geopend zou worden, waren we er als de kippen bij om dit hotel te inspecteren. The Chedi ligt in het hart van een nieuw ambitieus complex in Lustica Bay, een van de fraaiste baaien van Montenegro. Hier wordt een compleet nieuwe stad uit de grond gestampt en The Chedi is het kloppend hart van dit ambitieuze project, pal naast de jachthaven. De kamers zijn in top design ingericht en laten echt niets te wensen over. Zonder meer voortreffelijk! Het privé strand is maar liefst 300 meter lang en biedt volop ligstoelen, ruimte en privacy. Van de twee restaurants gaat onze voorkeur duidelijk uit naar het a la carte restaurant op de begane grond. Het buffet restaurant op de eerste verdieping kon ons minder bekoren, maar dat is misschien een openingspijntje..

Genieten...

De infinity pool is wat ons betreft een van de zwakke plekken van het hotel. Die is nogal klein en is aan drie kanten omgeven door hotelkamers. Maar.... daar staat een ijzersterk punt tegenover: naast het hotel ligt een 300 meter lang privé strand met uitstekende ligbedden. Een heerlijke plek om te genieten van zon en zee onder het genot van een hapje en een drankje. Een ander pluspunt is dat er vlakbij (5 minuten varen) een heel mooie beach club ligt: Almara. Voor het strand hoef je hier niet naar toe, maar voor het restaurant des te meer, want dat is echt uitstekend. Vanuit de wijde omgeving komen de gasten hier op af. Geüniformeerde obers rennen af en aan met superverse visgerechten en ook de wijnkaart is meer dan de moeite waard. Hier moet je echt een keer genieten van een lange, lome zomerlunch.

Terras hoppen in Kotor

Een andere aanrader is om een avond door te brengen in het op 20 minuten afstand gelegen schitterende Kotor. Overdag is het hier niet erg aangenaam: het is er erg warm en het stadje wordt overspoeld door hordes cruise- en bustoeristen, die in vermoeide files achter vlaggen aan langs de bezienswaardigheden trekken. Wij raden dan ook stellig aan om Kotor overdag te mijden. 's Avonds is het een heel ander verhaal. De massa toeristen zijn samen met de ergste warmte uit Kotor verdwenen en de stad ondergaat een ware metamorfose: er verschijnt een heel ander en veel jonger publiek en overal op de pleintjes kunt u genieten van live muziek en optredens van straatartiesten. Onze tip is om van terrasje naar terrasje te struinen om wat te eten en te drinken en op die manier van de avond een muzikale en culinaire expeditie te maken.