U maakt op een bijzondere manier kennis met al het fraais dat Kotor Bay te bieden heeft. U gaat met een snelle privé speedboot op pad en maakt kennis met de highlights en gaat heerlijk zwemmen en snorkelen. Maar vooral bekijkt u de baai door een culinaire bril. U brengt een bezoek aan de oude stad Kotor waar u in een verborgen taverna huisgemaakte delicatessen als prosciutto, kaas en olijven proeft. Bij een idyllische konoba direct aan het water krijgt u een paar bijzondere risotto’s voorgeschoteld. Dan brengt een bezoek aan het pittoreske Perast dat op de Unseco Werelderfgoederenlijst staat en het befaamde eiland van ’ the Lady of the Rock’’. Vervolgens legt u aan bij een uiterst lokale mossel- en oester kwekerij. De pontons zijn wat krakkemikkig en het afdak is wat wankel. Maar het versere zeevruchten dan hier geserveerd worden heeft u nog nooit geproefd; de mosselen en oesters worden voor uw neus uit het water getrokken. En de wijnflessen hebben geen etiket maar de inhoud smaakt opperbest. Een heerlijke dag op het water.