Raften door Europa's diepste kloof

De Tara Canyon is een van de meest spectaculaire natuurverschijnselen in Europa. De lengte is ruim 80 kilometer en het hoogteverschil is maximaal 1.300 meter, waarmee het na de Grand Canyon de diepste ter wereld is. De allermooiste manier om de kloof te verkennen is er doorheen te raften. In het voorjaar is het een buitengewoon spectaculaire 'afdaling'.

In de zomer is er minder water en is de tocht heel goed te doen voor families. Het avontuur begint al met de schitterende rit vanuit Zabljak naar het rafting camp waarbij het grootste deel van het Durmitor Massief doorkruist wordt. Dit is een van de meest spectaculaire tochten in heel Montenegro.

Na het lokale ontbijt krijgt u al het benodigde materiaal uitgereikt (wetsuit, helmen, laarzen en reddingvest) en vertrekt u naar het startpunt waar uw raft voor u klaar ligt. Onderweg is het ene vergezicht nog spectaculairder dan het andere. Volop fotomomenten onderweg. Uw Instagram account zal ontploffen! Er worden stops gemaakt om te zonnebaden en te zwemmen. Het water is koud, maar de wetsuits zorgen er voor dat u toch een heerlijke plons kunt nemen. De af te leggen afstand en de duur van het raften zijn afhankelijk van de tijd van het jaar, maar reken er op dat u tussen de 2 en 3 uur op het water doorbrengt. Na afloop wordt er een heerlijke Montenegrijnse lunch voorgeschoteld, waarna u terug gebracht wordt naar uw hotel.

Verblijven in Žabljak