Diepe fjorden, steile bergen: u geniet hier van een uniek verblijf

De Noorse Fjorden roepen u, en dat doen ze vanuit het geweldige Storfjord Hotel. Omgeven door het spectaculaire landschap van de Noorse fjorden, eindeloze natuur in alle tinten groen en heel veel rust ervaart u hier de luxe van natuur in optima forma. Het prachtige hotel gaat volledig op in het Noorse boslandschap, veel van de materialen gebruikt voor de bouw zijn afkomstig uit dit bos. Verwacht hier echter geen blokhut, nee: het hotel is volledig gecreëerd rondom het wensenpakket van de veeleisende, luxe reiziger. Oog voor detail, elegantie en een absolute ‘sense of place’ is wat u hier te wachten staat.

Slapen

Het hotel is met de hand gebouwd, met een passie voor detail en in de traditionele, tijdloze ‘laftehytte’ Noorse stijl. De enorme boomstammen die buiten de woeste wildernis creëren, roepen binnen een gevoel van warmte op. Uw kamer is een echte hideaway, een prachtig stukje design waar natuurlijke materialen worden verrijkt met prachtige stoffen. De openhaard verwarmt uw kamer, en vanuit uw bed kijkt u uit over de bossen die de fjorden omgeven.

Beleven

De Noorse natuur ligt aan uw voeten, en op een exclusieve manier gaat u deze verkennen de komende dagen. Een hike met privé gids door de Sonnmøre Alpen mag bijvoorbeeld niet ontbreken. Nergens anders in de wereld vindt u bergen die zo majestueus oprijzen uit steile, nauwe fjorden. U kunt mijlenver lopen zonder ook maar een andere ziel tegen te komen. En als u terugkomt in het hotel, dan staat er een welverdiende versnapering op u te wachten….

U kunt de fjorden ook verkennen per privé jacht, zo bereikt u het UNESCO Werelderfgoed Geirangergord en de prachtige afgelegen Hjørundfjord. Of ‘pak’ de helikopter, ook een optie. Het is prachtig om boven de fjorden te zweven en erdoorheen te vliegen.

U kunt ook het water op per kayak, die het hotel voor u klaar heeft liggen. Of bezoek een lokale fjord-boerderij waar u lokale lekkernijen kunt proeven, zo van het land op uw bord. Voor de adrenaline-junkies is er de mogelijkheid tot Alpine Skiing: het Stranda Ski Resort is één van de meest spectaculaire ski gebieden van Noorwegen.

Wat u ook besluit te doen: trakteer uzelf aan het einde van een avontuurlijke dag op een welverdiende behandeling in de spa, verstopt in het bos.

Eten & Drinken

Kleuren en smaken sieren de keuken van het Storfjord Hotel. Iedere dag wordt er een hartverwarmende fine-dining beleving gepresenteerd aan de gasten van het hotel. De beste lokale producenten leveren verse producten en deze worden met veel respect voor het product en de smaak verwerkt in uw gerecht. U proeft hier de smaak van Storfjord. In de avond dineert u met uitzicht op de bergen en het fjord: een prachtige manier om de dag af te sluiten.