Een hideaway op een werkelijk fantastische locatie middenin de Grand Canyon van Oman

Wat zijn we blij met de komst van het eerste Alila Hotel in Oman. Alila Jabal Akhdar is wederom een geslaagd project van deze keten. Het hotel ligt op een plateau in het Jabal Akhdar gebergte, onderdeel van de Al Hajar bergketen, op 2000 meter hoogte. De uitzichten op indrukwekkende kloven met daar omheen niets anders dan gebergte is waanzinnig. Het hotel heeft een prachtige stijl. Er is veel gebruik gemaakt van natuurlijke materialen als steen en hout, waardoor er een warme sfeer heerst die ook nog eens perfect bij de omgeving past.

Avontuurlijk verblijf

Een verblijf hier staat helemaal in het teken van avontuur. De medewerkers van het Alila Jabal Akhdar adviseren en assisteren u graag, maar natuurlijk zal onze eigen specialist u voor vertrek al van de nodige tips en informatie voorzien. Actieve wandeltochten, trekkings door de canyon of een bezoek aan eeuwenoude dorpjes in de omgeving zijn slechts enkele van de mogelijkheden. De frisse berglucht zal u al goed doen, maar voor echte ontspanning moet u een behandeling in de spa van Alila proberen! Dompel u onder in heerlijke baden en boek een weldadige massage. Absoluut verdiend na een dag vol inspanning!

Suites

Door de geniale ligging zijn alle suites voorzien van een flinke portie privacy en een geweldig uitzicht over de bergen en kloven. De inrichting is hedendaags maar de Omaanse accenten zullen u zeker niet ontgaan. De Ridge View Suites hebben prachtige balkons en bieden een schitterend uitzicht vanuit uw luxe ligbad; wat een beloning na een enerverende dag! Zoekt u nog meer ruimte en privacy, dan is n van de villas wellicht een goed idee. Met uw eigen sauna en privé zwembad zal het moeilijk zijn deze prachtige plek te verlaten!

Dineren

Gezien uw locatie; u verblijft op een klif op zon 2.000 meter hoogte, zijn er weinig andere dinergelegenheden in de buurt waar u een maaltijd kunt genieten. Maar dat is niet erg, want het restaurant van het Alila Jabal Akhdar zijn werkelijk subliem. In het Juniper Restaurant is iedere maaltijd een gastronomisch feestje. De kaart is divers en bevat gerechten uit alle windstreken; van specialiteiten uit het Midden-Oosten tot Mediterrane lekkernijen die met verse seizoensproducten worden bereid. Vraag een tafel aan de gigantische ramen zodat u het prachtige uitzicht zo goed mogelijk in u op kunt nemen.

En meer!

Verblijft u in het Alila Jabal Akhdar, dan houdt u van de outdoors. Neem uw wandelschoenen mee om de prachtige omgeving met rivierbeddingen en verlaten dorpjes te verkennen. Het personeel van Alila verzorgt met veel plezier een picknick op een unieke plek, compleet met deken en kussens! De Omani Grand Canyon Wadi Ghul en de dichtbegroeide toppen van de beroemde Groene berg Jabal Akhdar zijn de extra inspanning meer dan waard. En reist u hier tussen maart en mei heen, dan zijn de hellingen van het Saiq Plateau bezaaid met een prachtige rozendeken. Op de omgeving raakt u niet uitgekeken! Tip van uw Talisman specialist: houdt u er rekening mee dat het in de wintermaanden november t/m maart, behoorlijk koud kan zijn op deze hoogte. Neemt u dus zeker warme kleding mee. Uw kamer is voorzien van verwarming dus 's nachts hoeft u het niet koud te hebben.

Tripadvisor over Alila Jabal Akhdar