Dit voormalige paleis en klooster is na een jarenlange intensieve restauratie herrezen als een exclusief boutique hotel. De fraaiste originele elementen zijn helemaal bewaard gebleven.

Hotel Palacio Nazarenas behoort tot de top van luxueuze hotels in het levendige Cusco. De naam zegt het al, het is een paleis. Zo heeft het in een ver verleden ook dienst gedaan. Dit all-suite hotel heeft 55 prachtige suites, van de comfortabele Chica Junior Suites tot de sublieme Nazarena Suite. Dit is een hemels paleis. Vooral door het volledig handgemaakte kunstwerk dat het plafond siert. Daarnaast heeft deze suite een balkon met een overweldigend uitzicht over de stad. In dit hotel bestaan unieke features die bij ons nog lang geen gemeengoed zijn. Een persoonlijke butlerservice kennen we, maar wat denkt u van 'zuurstofrijke suites'. Geen gek idee op deze hoogte! Tel daar de stijlvolle restaurants en het prachtige buitenzwembad bij op en u weet het: alles klopt.

Verwarmd buitenzwembad

De door het koloniale tijdperk sterk getekende stad Cusco behoort tot de mooiste steden van Latijns-Amerika. Bezoek zeker de Spaans-koloniale kathedraal aan het Plaza de Armas. Deze kolossale in renaissancestijl gebouwde kathedraal rust op de fundamenten van een Incapaleis. Terug in hotel Palacio Nazarenas trekt u baantjes in het enige verwarmde buitenzwembad van de stad. De Hypnoze Spa (met sjamanistische elementen) is hemels. Let op een sterk staaltje huisnijverheid: bij de behandelingen gebruikt de therapeut Peruaanse ingrediënten als koffie, Andeszout, honing en cacao. De spa is gebouwd op een Inca ruïne. Onder de glazen vloer ziet u de resten. O zo bijzonder.

Oud & nieuw

Palacio Nazarenas bestaat uit een oud en een nieuw gedeelte. Voor beiden geldt de esthetische meerwaarde van geraffineerde architectuur en zorgvuldig gestyled interieur. In de hemelse suites geniet u van de stijlvolle inrichting en de koloniale sfeer in combinatie met alle denkbare moderne luxe en comfort.

Bistro Senzo

In de verfijnde Peruaanse bistro Senzo maakt u kennis met de specialiteit van chef Virgilio Martinez. Die weet originele streekgerechten met een twist om te toveren tot regelrechte splinternieuwe smaaksensaties. De bar aan de rand van het zwembad serveert lichte lunches en vers fruitsap.

Tripadvisor over Palacio Nazarenas

Vergelijkbare accommodaties in Peru