Steek de handen uit de mouwen en ga als een professionele bakker aan de slag

Het is ontzettend leuk om in een lokale bakkerij zelf aan de slag te gaan. Gedurende een workshop van twee à tweeënhalf uur leert u meer over de oorsprong van het gebakje, de ingrediënten en de bereiding ervan. U doorloopt onder begeleiding van een bakker het gehele proces met als resultaat uw eigen bereide voorraad Pasteis de Nata die u al kunt proeven als ze nog warm zijn!

Pastel de Nata is een van de bekendste Portugese lekkernijen. Dit kleine maar fijne gebakje, bestaande uit een bladerdeeg omhulsel gevuld met zoete custand met een vleugje citroen, vond zijn oorsprong in een bakkerij in Bélem, een buitenwijk van Lissabon. De oorspronkelijke naam van het gebakje is dan ook Pastel de Bélem, met een nog altijd origineel en geheim recept. Vele bakkerijen volgden met een eigen recept en omdat deze nooit helemaal hetzelfde is, wordt het gebakje in de volksmond Pastel de Nata genoemd.