In de wetenschap dat u de enige bent in de wijde omtrek

 

In alle vroegte op pad Kulu Safaris is een gespecialiseerde organisator van safaris in Yala National Park, het grootste en meest bekende nationale park van Sri Lanka. Het kamp bestaat uit een aantal tenten en de eigenaren hebben zich het doel gesteld om het mystieke van de jungle van Sri Lanka uit te rollen voor een intiem bezoek. Op dit moment opereert de organisatie alleen bij Yala National Park, in het zuiden van Sri Lanka, waar het kamp op een paar kilometer van de ingang van het park is opgezet. 

Tented Camp

Wanneer u aankomt bij de hoofdingang van het Yala NP, wordt u opgewacht door een medewerker van Kulu Safaris. Zij verzorgen de transfer naar het tented camp met een speciaal aangepaste jeep. Er staat een heerlijke late lunch voor u klaar, waarna u op een middag gamedrive gaat. Eenmaal terug in het kamp, wordt u begroet met een koud vruchtensap waar u van kunt genieten op de veranda van uw eigen tent. 

Luipaarden, buffels en exotische vogels

In alle vroegte gaat u hier op pad, lang voordat de andere dagtoeristen aankomen. Geweldige safarimomenten zijn het opsporen van een luipaard of het zien ontwaken van een jonge buffel in het ochtendgloren. Sommige geluksvogels zien hier wel zeven luipaarden tijdens een jeepsafari! Het maken van schitterende gamedrives waarbij u op zoek gaat naar het wild staat hier bovenaan uw to do list. Hoogtepunt van uw bezoek aan Yala National Park is een jeepsafari. Met een omgebouwde Toyota Hilux kunt u gemakkelijk het gehele park doorkruisen, op zoek naar luipaarden, buffels, herten, exotische vogels en andere wilde dieren. Geniet in de avondzon in een hangmat heerlijk na van een dag die u nog lang bij zal blijven. 

Met kinderen van boven de acht

Gezinnen met kinderen boven de acht jaar oud zullen ook zeker genieten van deze kampeersafari. Kulu Safari's volgt een strikt eco-vriendelijk beleid en vermijdt het gebruik van kunststof; maakt gebruik van zonne-energie voor verlichting en zorgt ervoor dat al het afval materiaal wordt verwijderd van de camping. Er zijn geen lawaaierige generatoren of waterpompen, maar de keuken apparatuur, mobiele telefoons, camera etc. worden opgeladen door de 12V accu's van de jeeps.

Er zijn circa tien tenten, waaronder familietenten en tweepersoonstenten. De stevige canvastenten worden vervaardigd in Zuid-Afrika en beschikken over muskietengaas om insecten buiten te houden. Het slaapgedeelte beschikt over een tweepersoonsbed of twee eenpersoonsbedden, een nachtkastje en een plank om uw spullen, zaklamp en paraplu neer te leggen. Uw tent heeft een kleine veranda met twee ligstoelen. Iedere tent is voorzien van een biologische wc en douche in een apart gedeelte grenzend aan uw tent. Er is ook een kom schoon water op een houten standaard buiten uw tent om u op te frissen voor een vroege ochtend gamedrive.

Enthousiast team en heerlijk eten

Terwijl u zich opfrist voor het eten, maakt het Kulu Safari team zich klaar voor de avond. Lantaarn worden aangestoken om de omgeving te verlichten, en leiden u naar een gedekte tafel waar een heerlijke maaltijd wordt geserveerd rond een knapperend kampvuur. Na een drukke dag kunt u zich terugtrekken in uw eenvoudige, doch comfortabele tent, terwijl de geluiden van de jungle u in slaap wiegen. De volgende ochtend kunt u een ochtend gamedrive maken. U kunt ter plaatse uw voorkeur aangeven wat betreft het wild, of het nu vogels, luipaarden of olifanten zijn - het Kulu Safari team doet zijn ongelofelijke best om uw favoriete dieren te laten zien tijdens de gamedrives.

Alle maaltijden, snacks en drankjes zijn inbegrepen bij Kulu Safaris. Een speciale dining tent wordt opgezet. U neemt plaats aan een lange tafel, samen met de andere gasten, en voor de rest wordt gezorgd! In de speciale keuken worden de lekkerste creaties bereid. U zit afgelegen, maar u zult verbaasd zijn over de creativiteit en variaties van de gerechten. Geniet tijdens het diner gerust van een koud glas wijn, aangezien ook een koelkast en vriezer aanwezig zijn.

Tripadvisor over Kulu Safaris

Vergelijkbare accommodaties in Sri Lanka