Slapen in een antiek herenhuis

In het bedrijvige Colombo selecteerden wij Uga Residence, een karaktertiek boutique hotel gelegen tussen het lommerrijke Park Street en het Boeddhistische heiligdom van Gangarama. Het herenhuis waarin het hotel is gevestigd, werd in de 19e eeuw gebouwd door een vermogend advocaat die hier belangrijke mensen, waaronder Britse gouverneurs en Indiase maharadja’s, ontving. Vandaag de dag biedt Uga Residence een luxe verblijf dat ondanks de centrale ligging een oase van rust heeft weten te creëren. 

Heel kleinschalig

Het herenhuis telt slechts elf accommodaties, bestaande uit Park Suites en de Residence Suite. De inrichting is een mix van klassiek en koloniaal, met donker hout, zijde en luxe meubilair. De hoeveelheid ruimte die u heeft, is haast overweldigend. En dan heeft u ook nog een eigen mini private courtyard waar u even heerlijk in de buitenlucht kunt zitten. 

Rare at Residence

Rare at Residence is een waar begrip in Colombo. Het is een van de beste restaurants van de stad en ligt binnen de muren van het hotel. Geniet hier van de exceptionele kunsten van de chef, die u verrast met traditionele haute cuisine waar hij met bijzondere ingrediënten zijn eigen draai aan geeft. Ook voor een aperitief bent u hier aan het juiste adres. Geef uw voorkeuren aan de barman en hij mixt het perfecte drankje voor u. Even geen zin in levendigheid? De butler staat voor u klaar om u desgewenst te voorzien van een ontbijt op bed of te serveren met een vijfgangendiner in uw private courtyard.

Colombo!

Of u hier nu bent om een dagje bij te komen van uw jetlag of een paar nachten verblijft om Colombo te ontdekken: Uga Residence is het aangewezen hotel. Wilt u enkel ontspannen, dan kunt u gebruik maken van de bibliotheek of het 16 meter lange zwembad. Nog wat zien van de stad? Wij regelen graag een leuke excursie, zoals culinaire tour per tuktuk.  

Tripadvisor over Uga Residence