Mwiba biedt dus het beste van twee werelden; natuurschoon en comfort, beide van het hoogste niveau

In de zuidelijke Serengeti, knap gebouwd op een heuvel van rotsblokken, ligt misschien wel de mooiste safari lodge van Tanzania. De ligging is magnifiek, de plek vormt een natuurlijk uitkijkpunt over de vallei van de rivier Arugusinyai, ofwel de rivier van zand in de lokale taal. Deze rivier voert het hele jaar door water aan, waar veel dieren gebruik van maken. Vanaf het Mwiba kamp is daarom direct veel te zien.

Het Serengeti reservaat

Het Mwiba kamp ligt in de Serengeti. Dit gebied van ongeveer de grootte van België is de enige plek in Afrika waar dieren nog ongestoord en vrij kunnen migreren. Het reservaat bestaat voornamelijk uit savanne, grasland, maar in het zuidelijke gedeelte, waar het Mwiba kamp is gesitueerd, is meer begroeiing te zien. Deze begroeiing biedt een fascinerend gevarieerd landschap, maar maakt tegelijk het spotten van dieren moeilijker. Gelukkig staan voor u geweldige gidsen klaar om u de dieren aan te wijzen en er over te vertellen.

De gastvrije en positieve instelling van het personeel

Wat wij enorm waarderen aan de Mwiba lodges zijn niet alleen de hoge kwaliteit van de accommodatie, en de geweldige situering, maar vooral de enorm gastvrije en positieve instelling van het personeel. Hier heerst een 'can do' mentaliteit, personeel dat luistert naar uw wensen en ze voor u gaat waarmaken. Zo kunt u, op verzoek, op een zogenaamd 'fly-camp'. U trekt met gidsen de bush in, maar waar normaliter rond de schemering rechtsomkeert gemaakt wordt, wordt nu voor u een tent opgezet onder de blote sterrenhemel. De nachtdieren wensen u welterusten!

Faciliteiten die je normaal niet aantreft in een oerwoud

De lodges van het Mwiba kamp lijken organisch uit de rotsen te groeien, de gezamenlijke en privé vertrekken gaan op een mooie manier in het landschap op doordat er vooral gebouwd is met natuurlijke materialen. Des te knapper is het dat de accommodatie toch over veel faciliteiten beschikt die je normaal niet aantreft in een kamp in het midden van het oerwoud. Er is een infinity pool waarin je kunt afkoelen terwijl je het uitzicht geen seconde hoeft te missen, er is een gym en zelfs een spa.

Tripadvisor over Mwiba Lodge

Vergelijkbare accommodaties in Tanzania