Door: Drik van Kerckhoven en Johan Konings
Dit was absoluut een ‘once in a lifetime’ belevenis

We zijn net terug van een geweldige break. We wilden graag even aan de koude decemberdagen ontsnappen. In overleg met de specialisten ter zake is de beslissing uiteindelijk op Zanzibar gevallen.
Twee verblijfplaatsen: Baraza Resort and Spa, en Mnemba Island Resort, lid van &Beyond. Beide waren een schot in de roos.

Baraza is een family-owned hotel, op het Dongwe schiereiland, waar de witte zandstranden verkozen zijn tot de allermooiste, anywhere. Paviljoenen in prachtige 1001-nacht-stijl, supervriendelijke staff, heerlijk eten, en zoals gehoopt, zonnige dagen. Onze activiteiten beperkten zich hier tot lezen, zwemmen, luieren, wandelen, en bovenal, genieten.

Mnemba Island is gewoonweg paradijselijk. Mooi kleinschalig, met slechts 10 villa’s. Alles is ‘open-air’ hier.  Dat is even wennen, maar ‘close to nature’.

Aankomst per speedboat (10 minuutjes). Gigantisch vriendelijke ontvangst door managers Andy en Scott.  Gelijk een kort gesprekje met ‘Gorgeous’, de chef. Even de menu’s samen doorspreken. Allergieën ???

Mnemba ligt op een atol, dus ideaal voor duikexcursies. Mooie onderwaterwereld, met enorm veel tropische vissen, soms in grote scholen, en fraaie koralen.

Op Kerstdag werd een heel bijzondere activiteit georganiseerd. Schildpadden komen op het eiland hun eieren leggen, en zo’n 53 dagen later, komen de kleine schildpadjes boven, om gelijk richting oceaan te spurten. Puur om de kraaien en krabben bij hen weg te houden, gebeurt dit hier telkens met een beetje hulp. Een expert bepaalt het moment van deze bijstand. Om 18.00 uur stonden alle gasten, met een glas in de hand, en de camera in de aanslag, klaar, om alle ‘99’ schildpadjes een behouden race richting water te bieden. Dit was absoluut een ‘once in a lifetime’ belevenis, en er zijn zelfs hier en daar wat traantjes weggepinkt.

Waanzinnig lekker eten, en bediening met een brede glimlach. Op de laatste middag vroegen we de manager of we een foto konden maken met onze butler, Rajab, en zijn collega’s. Dat ging hij even voor ons regelen. Iets later komen vanuit alle hoeken personeelsleden toegestroomd: koks, obers, security, masseuse, duikinstructeurs, housekeeping... Een supergeweldige herinnering aan dit verblijf hebben we hier aan over gehouden. Een absolute aanrader. Wij houden dit zeker in gedachten voor een return-visit.

Items uit dit reisverslag