Door: Ron en Mary van Beers
Een van onze mooiste belevenissen ooit!

Enthousiast geworden door de blog van Seraphine, kozen we dit jaar voor een vakantie op 2 eilanden voor de kust van Tanzania: Unguja (door iedereen Zanzibar genoemd) en Pemba. Op Zanzibar waren we al tweemaal eerder, een prachtig eiland, maar Pemba was helemaal nieuw voor ons.

Je komt hier niet zomaar.... Via Kenia en Zanzibar vlieg je uiteindelijk met een klein vliegtuigje naar de Pemba airport strip. Daar staat een chauffeur met een zeer comfortabele 4-wheel drive klaar om je in een prachtige rit van 1,5 uur naar the Aiyana te brengen. Maar geloof me.. De reis is onderdeel van de beleving op deze magische plek.

Het resort is uitzonderlijk mooi aangelegd met een mix van moderne en authentieke invloeden. De 30 villa's zijn zeer compleet ingericht met gebruik van lokale materialen. Onze villa, direct aan het strand en met infinitypool, was een droom. Het uitzicht is spectaculair en verandert iedere paar uur, afhankelijk van het getij. Hier geen verkopers op het strand, maar locals die vissen en zeewier verzamelen waar op het eiland zeep en andere producten van gemaakt worden. De rust en privacy hier is uniek en doet je beseffen dat je op een zeer speciale plek bent.

Het personeel (deels lokaal) is ultiem vriendelijk en attent. Ze zijn oprecht geïnteresseerd en ontwapenend. Het serviceniveau is hoog, zeer hoog, zonder dat het ongemakkelijk wordt, en altijd met een lach. Zowel ontbijt, lunch als diner zijn uitermate goed verzorgd met iedere dag andere keuzegerechten. Natuurlijk veel super verse vis en lokale ingrediënten. Iedere dag zie je de chef naar de vissers op het strand lopen om ’the catch of the day’ uit te zoeken.

Er zijn diverse activiteiten te ondernemen, die ook helemaal naar de wens van de gast worden aangepast. Wij maakten o.a. een prachtige boottocht in een origineel Galawa, een belevenis!

Het feit dat de eigenaar ervoor gekozen heeft om niet meer bij de Constance groep te horen geeft ruimte aan het invullen van dit mooie boutique concept, waarbij aandacht en persoonlijke service voor de gast voorop staan.

Items uit dit reisverslag