Laat de omgeving en alle geuren en kleuren goed op u inwerken!

Uw begin – en eindpunt van dit bijzondere Asilia Avontuur is Sayari Camp. Gelegen in het noorden van de Serengeti. Dit deel van de Serengeti is in de periode van november t/m maart vrijwel leeg; alle gasten verblijven in de camps in het zuiden om toeschouwer te kunnen zijn van de grote migratie. Het is onze favoriete tijd om juist in het noorden te verblijven, waar u het wild en de eindeloze savanne helemaal voor uzelf heeft. 

En wanneer u een grote wildernis helemaal voor uzelf heeft, wat is er dan leuker om deze te voet te gaan verkennen? Tijdens dit korte wandelavontuur trekt u samen met een zeer ervaren (en bewapende) gids de Serengeti in en overnacht u in een comfortabele tent middenin de natuur. 

U wandelt ongeveer vijf uur per dag op een aangenaam tempo, er is genoeg tijd om te stoppen wanneer u dieren of sporen spot en uw gids vertelt u ook alles over de verschillende boom- en plantsoorten die u onderweg tegenkomt. Uw fly-camp locatie is op een zeer bijzondere plek met ongelooflijk mooi uitzicht over de Mara rivier en de Masai Mara in Kenia in de verte.

Dag 1 - Sayari Camp

U komt voor de lunch aan in Sayari Camp en gaat op gamedrive om alvast goed in de stemming te komen. In de avond ontmoet u uw gids die u de komende dagen zal vergezellen op de wandelsafari.

Dag 2 - Serengeti

Na een vroeg ontbijt vertrekt u op een wandelsafari die zo’n twee tot drie uur zal duren. Er is geen haast, geen agenda dus laat de omgeving en alle geuren en kleuren goed op u inwerken. U merkt dat de ervaring te voet ontzettend verschilt van die wanneer u een gamedrive maakt. Ineens bent u zich bewust van ieder krakend takje en ruikt u het verse gras. 

U stopt voor een picknicklunch waar u even kunt uitrusten voor u verder gaat en nog een aantal uren door de wildernis wandelt. Laat in de middag komt u aan bij uw fly-camp. Fris uzelf op en aanschouw de zonsondergang terwijl u nipt van een perfect bereide gin & tonic. Wanneer u het kampvuur begint te ruiken, betekent dat dat het diner bijna klaar is. U bent zover weg van de bewoonde wereld dat de sterrenhemel overweldigend is.

Dag 3 - Terug naar Sayari Camp

Terwijl de zon langzaam de wildernis verwarmt wordt u wakker door het zachte gerinkel van potten en pannen. Het ontbijt staat al op u te wachten. Na een heerlijk begin van de dag is het tijd om terug te lopen naar Sayari. Afhankelijk van uw fitheid, het weer en andere factoren bent u op tijd weer terug voor een lunch bij Sayari of geniet u van een picknicklunch in de bush. Vanavond overnacht u in Sayari.

Inbegrepen

  • 2 overnachtingen in Sayari Camp
  • Park entree en concessie gelden
  • Alle maaltijden vanaf de lunch op dag 1 tot het ontbijt op dag 4
  • Fly Camp accommodatie 

Verblijven in Serengeti