Alsof u een andere wereld binnenstapt

Na Nirand is een charmant kleinschalig resort in het centrum van Chiang Mai gelegen bij de historische Charoenprathet road. Ten tijde van de regeerperiode van Koning Rama V (1868 tot 1910) was dit hét centrum van de bosbouw en houtvesterij. Rama V maakte veel gebruik van westerlingen om de Thai bij te staan in de modernisatie van Thailand. De meer dan 100 jaar oude regenboom die elegant boven Na Nirand uittorent is geplant door Mr. H. Slade, verantwoordelijk voor de allereerste serieuze regelgeving rondom het kappen- en de bescherming van de bossen. Een ander historisch verhaal vertelt over de prachtige liefdesgeschiedenis van een mooi meisje van adel en een jongeman uit Bangkok. Hun liefde was de inspiratie voor het romantische karakter van Na Nirand. Deze verhalen samen met de warme, gastvrije service van het Thaise personeel zorgen voor een onvergetelijk verblijf. Voor eeuwig, Na Nirand.

Traditionele residenties

Na Nirand bestaat uit zes residenties, in typisch koloniale Lanna stijl, die u terugvoeren naar het einde van de 19e eeuw. De westerse invloeden waren in die tijd steeds zichtbaarder en drongen ook door tot het design van Thaise huizen. De combinatie van klassieke en romantische kunst aan de muur wordt gecombineerd met traditionele Lanna voorwerpen en sierlijke, uit hout gesneden ornamenten. De vele details en de prachtige verlichting zorgen voor een sprookjesachtige sfeer. Na Nirand wordt omgeven door veel groen met als absolute eyecatcher de prachtige regenboom aan de rivier. De verschillende residenties zijn om deze boom, het hart van Na Nirand, heen gebouwd.

De in totaal 45 kamers en suites zijn allen zeer comfortabel en onderverdeeld in verschillende categorieën welke met name in afmeting verschillen. De Romantic Lanna Deluxe kamer, de Romantic Lanna Grand Deluxe kamer en de Romantic Lanna Royal Deluxe kamers vormen samen een kameraantal van 39. Stelt u prijs op wat meer privacy vraagt u ons dan een kamer op de eerste verdieping te reserveren voor u. De kamers op de begane grond grenzen aan het zwembad.

Op de hoeken bevinden zich twee Romantic Lanna Corner Suites. Deze hoeksuites bieden behalve meer privacy ook meer ruimte.

In de vrijstaande residentie ‘The House of Colonial’ bevinden zich tot slot vier Riverfront Colonial Suites, elk met eigen thema.

The House of Colonial ligt rustig aan de rivier en de vier suites delen samen een eigen zwembad (zoutwater). Het decor reflecteert de tijd dat koopmannen uit Myanmar, China, India en Engeland in het noorden van Thailand arriveerden. Zij settelden zich in de Thaise dorpjes en vormden een grote inspiratiebron. De Thaise architectuur werd zodoende volop beïnvloed door verschillende volkeren en culturen.

Ontspannen

Het algemene zwembad (zoutwater) is langgerekt en nodigt uit om een paar uurtjes heerlijk te ontspannen. Verder beschikt Na Nirand over een compacte spa behandelruimte en een kleine fitnessruimte.

In Huan Kammung, een traditioneel Lanna huis op palen boven de grond, bent u van harte welkom in de bibliotheek met boeken over de rijke geschiedenis van Thailand. Verder worden hier recepties, tentoonstellingen en vergaderingen gehouden. Neemt u absoluut een kijkje in dit prachtige huis met comfortabele zitjes. 

Wijnbar op het dak

In de Lanna Rice Barn & Pool Bar, volledig gemaakt van teak hout, kunt u terecht voor een ruime selectie drankjes terwijl u geniet van de serene sfeer rondom het zwembad.

Op culinair vlak stelt Na Nirand ook al niet teleur. Time Riverfront Cuisine & Bar is de plek waar u ’s ochtends van uw ontbijt geniet en het rivierleven ziet ontwaken. Ook voor lunch en diner kunt u hier terecht. Traditionele Thai en Lanna gerechten worden hier afgewisseld met internationale maaltijden. De wijnbar op het dak trakteert u op mooie wijnen en een prachtig 360 graden uitzicht. Na Nirand staat bekend om de Signature Afternoon Tea, een verzameling uiterst smakelijke kunstwerkjes.

Na Nirand lijkt de term ‘boutique’ met dit juweeltje opnieuw te hebben uitgevonden en legt de lat bijzonder hoog. Dit is niet zomaar een ‘Place to Stay’ maar met recht een ‘Place to Be’.  

Vergelijkbare accommodaties in Thailand