Door: Thailand reizigers
De volgende 4 dagen waren we in het gezelschap van onze fantastische gids Ot en chauffeur. Zij hebben ons het authentieke Thailand laten zien.

Beste Natasja,

Onze reis begon in Bangkok waar we ’s morgens vroeg aankwamen in het Sofitel So Bangkok en een zeer hartelijk ontvangst kregen. Dit hotel is zeker aan te bevelen: uiterst vriendelijk en behulpzaam personeel, een magnifieke kamer met uitzicht op het Lumpini park, een ontbijtbuffet om “U” tegen te zeggen, een schitterend zwembad met uitzicht op Bangkok en het park. Het restaurantbezoek aan de Sirocco op de 64ste verdieping was adembenemend (de Sky Bar !). Een behoorlijk prijslijk restaurant maar dit MOET je gedaan hebben wanneer je Bangkok bezoekt.

Verder hebben we in Bangkok zowat elk vervoermiddel genomen dat er bestaat om de stad te verkennen. Niettegenstaande de drukte waren het koninklijk paleis en de Wat Po zeker een bezoek waard.

De volgende 4 dagen waren we in het gezelschap van onze fantastische gids Ot en chauffeur. Zij hebben ons het authentieke Thailand laten zien waar uitsluitend locals komen. We hebben geluncht in lokale restaurants, maakten een treinrit waar we op houten bankjes zaten en verkoeling kregen door fans aan het plafond. In een plaatselijk ziekenhuis kregen we een traditioneel Thaise voetmassage.

In het nationaal park hebben we tijdens onze wandeling het geluk gehad enkele gibbons niet enkel te horen maar tevens te zien...zeer indrukwekkend.

Deze 4 dagen verbleven we in het Muthi Maya golfresort. Ook hier zijn we omver geblazen door de schitterende omgeving, het zeer lekkere eten en het super vriendelijk personeel. 

Met een binnenlandse vlucht van Bangkok naar Koh Samui en aansluitend een boottocht naar Koh Tao hebben we onze reis verder gezet in het Haadtien beachresort. Ook hier niets dan lof over de vriendelijkheid van het personeel, het lekkere eten, het prachtige zwembad en de schitterende omgeving. Het duikcentrum verbonden aan dit resort verdient een dikke pluim. Tijdens de snorkeltocht bezochten we 5 indrukwekkende snorkelplaatsen en tijdens de paar duiksessies kregen we uitstekende begeleiding. Omdat we nog maar weinig duikervaring hadden kozen we voor een private instructeur die ons de mooiste duiksites toonde. Hier verbleven we in een strandvilla met zicht op zee. Deze villa’s zijn aan verbetering toe:

- De glazen schuifwand die dienst doet als deur plooide uiterst stroef.

- De matrassen zijn oud, de veren voelden we verspringen wanneer we bewogen.

- De afstandsbediening van de airco was stuk waardoor we de luchtstroom constant op ons bed voelden. Omdat de communicatie nogal stroef verliep hebben we na tussenkomst door Talisman toch een andere kamer gekregen.

- De roomservice is eveneens voor verbetering vatbaar. Een to do checklist hebben ze duidelijk niet (of gebruiken ze niet): vuile badlakens werden wel meegenomen maar niet altijd vervangen door propere. Soms kregen we grote en kleine badlakens, dan weer enkel grote. Aanvulling fleswater werd ook al eens vergeten...

- Bij de verzorgingsprodukten waren tandenborstels met tandpasta maar 1 tandenborstel werd na de eerste maal gebruik meegenomen en niet vervangen.

De punten ter verbetering in het Haadtien resort kunnen misschien aan het plaatselijk management doorgegeven worden zodat ze eraan kunnen werken. Het blijft voor ons toch een zeer mooie locatie op Koh Tao, zeker wanneer je van plan bent te duiken.

Langs deze weg willen Patrick en ik jou en het ganse Talisman-team bedanken voor de SCHITTERENDE organisatie van onze reis naar Thailand. De combinatie van cultuur, natuur en beachlife waren perfect. Tevens willen wij de plaatselijke organisatie en in het bijzonder Ot bedanken voor zijn zeer interessante uitleg over dit prachtige land.

Met vriendelijke groeten
Ingrid en Patrick

Items uit dit reisverslag