In Dubai komen oud en nieuw samen

Dubai is een fijne en veilige stad waar het goed toeven is. De bijzondere mengvorm van tradities van het Oosten en de moderniteiten van het Westen met daarnaast nog de enorme smeltkroes van nationaliteiten en culturen geven de stad zijn bijzondere sfeer.

Dubai is slechts 6,5 uur vliegen van Amsterdam. Het is één van de zeven Emiraten en is hiervan het commerciële centrum. Er wordt flink gebouwd om de stad nog meer allure te geven. Zo zijn er twee grote projecten in ontwikkeling vlak voor de kust: The Palm en The World. Twee kunstmatige eilanden waar nog meer hotels en kantoren zullen verrijzen. De eerste indruk van Dubai zal er dan ook één zijn van bouwkranen en hoogbouw maar er zijn ook delen van Dubai met een totaal ander karakter. Het oude centrum van Dubai wordt in tweeën gesplitst door Khor Dubai, in de volksmond ook wel 'The Creek' genoemd, hier bevinden zich de oude traditionele soukhs waar u allerhande kruiden, stoffen, goud en souvenirs kunt vinden. Met watertaxi's, de zogeheten abra's, kunt u de creek oversteken. In de wijk Bastakia vindt u nog veel oude architectuur, musea en moskeeën.

Een bezoek aan de souks van Dubai is een must en een tegenwicht voor de moderne shoppingmalls. De vele juweliers laten u op uw gemak rondkijken naar alle schitterende creaties die hier verkrijgbaar zijn. In de Spice Souk wemelt het van de winkels met kruiden en medicinale middelen tegen elke kwaal. Vergeet niet de markt aan de overkant van de straat te bezoeken: Verse groente, vlees en vis worden hier aangeboden in een uiterst kleurrijke en vriendelijke setting.

Reizen per taxi is goedkoop en is een prima manier om de stad mee te verkennen; ook is er een hop-on-hop-of bus waarmee u de belangrijkste bezienswaardigheden kunt bekijken. Dubai heeft veel luxe en vooral grote winkelcentra waar u naar hartenlust kunt winkelen maar ook eten: er is keus genoeg. In het grootste winkelcentrum van Dubai, The Mall of the Emirates bevindt zich zelfs een indoor ski baan! Langs Jumeirah Beach liggen de meeste strandhotels, de één nog luxer dan de ander; alle met een prima zandstrand voor de deur. Vanuit Dubai zijn er ook voldoende leuke trips te maken: ga per 4W-drive de woestijn in, maak een tocht per traditionele dhow of ga een lekker rondje golfen op één van de vele golfbanen die Dubai rijk is. 

Wist u dat Dubai ook de ultieme gezinsbestemming is? Met drie pretparken en een waterpark geeft Dubai Parks & Resorts bezoekers een zinderende beleving. Totaal zijn er meer dan 100 fantastische binnen- en buitenattracties te vinden bij Dubai Motiongate, Bollywood Parks Dubai, Legoland Dubai en Legoland Water Park. Dans op de klanken van uw favoriete Bollywoodfilms of ontdek uw innerlijke ster bij 's werelds eerste pretpark met Bollywoodthema.

Zijn uw kinderen gek op plantjes en beestjes? Ga dan naar The Green Planet in de chique openlucht-winkelwijk City Walk en kom terecht in een natuurlijk ecosysteem boordevol flora, fauna en fun. Hier komt u 3000 planten en dieren tegen, van felgekleurde toekans, de ongrijpbare gekko tot aan vlinders en zelfs een stekelvarken. Let op dat u de huis-luiaard niet over het hoofd ziet. Milieubeschermers in de dop kunnen in dit bio-dome dat de werkelijkheid goed nabootst hun hart ophalen.

Mocht u het te warm krijgen, ga dan lekker skiën bij Ski Dubai in Malls of the Emirates. Of wilt u het juist lekker warm krijgen van gezonde spanning? Ga dan indoor skydiven bij IFly Dubai. Dit lijkt misschien in eerste instantie niet direct een activiteit voor kinderen, maar bij IFly Dubai kan iedereen proberen te vliegen in de verticale windtunnel. Spannend voor het hele gezin dus!