Vaar langs machtige kalkstenen rotsen, verlaten strandjes en drijvende vissersdorpjes

De komende twee dagen staan volledig in het teken van het schilderachtige landschap van Lan Ha Bay. Deze baai ligt ten zuiden van het beroemde Halong Bay, één van de grootste toeristische trekpleisters van Noord Vietnam. Halong Bay wordt dan ook veelvuldig bezocht en om deze reden kiezen wij graag voor een cruise in Lan Ha Bay, dat rustiger en minder toeristisch is, maar een even schitterend landschap biedt. Ook hier treft u de machtige kalkstenen rotsen die statig boven zee uitrijzen en een magisch décor vormen, verlaten strandjes en drijvende vissersdorpen. 

Dag 1

In de haven van Hai Phong ligt de Ginger op u te wachten. Dit schip is gebouwd in de stijl van een traditionele houten jonk en biedt veel comfort. Aan boord zijn er in totaal twaalf suites. Daarnaast is er een receptie, bibliotheek, restaurant met open keuken, een bar, een zonnedek met plungepool en zelfs een spa met drie behandelsuites. Met dit schip reist u de komende twee dagen langs de grillig gevormde rotsen die uit zee oprijzen. Uw lunch, diner, overnachting en ontbijt zijn inbegrepen.

Eenmaal aan boord van de Ginger geniet u eerst van een heerlijke lunch. Daarna is het relaxen geblazen. Vanuit uw suite of vanaf het zonnedek geniet u van de prachtige landschappen en spot u onderweg de oude vuurtoren die in het begin van de 20e eeuw door de Fransen werd gebouwd. Later op de middag bezoekt u Cat Ba Island waar u op de fiets stapt. U begint aan een actieve fietstocht over smalle paadjes naar een dorpje gelegen in een vallei, waar u kennismaakt met de lokale bevolking en ziet hoe zij hier wonen. Ook bezoekt u, wanneer mogelijk, het lokale schooltje.

Eenmaal terug aan boord is de chef al druk bezig met de voorbereidingen voor een energieke kookworkshop in de open keuken. Leer meer over de ingrediënten die in de Vietnamese keuken gebruikt worden en zie hoe de chef met zijn kookkunsten heerlijke gerechten bereidt. Tegen de avond arriveert u op een mooie plek waar het schip voor anker gaat. Na het diner kunt u met een drankje nog wat tijd buiten op het dek spenderen, kijk een film in de 'pop up' bioscoop of waag u aan het vissen op inktvis.

U overnacht aan boord van de Ginger.

Dag 2

Wanneer u vroeg ontwaakt kunt u op het bovendek deelnemen aan een lesje Tai Chi. Een goed begin van de dag! Tegelijkertijd bent u getuige van de prachtige zonsopkomst in de baai. Afhankelijk van het seizoen geeft de optrekkende mist een mysterieuze sfeer aan de omgeving. Als u al trek heeft, staat er koffie, thee en wat snacks voor u klaar.

De Ginger vaart intussen naar het geïsoleerde Frog Lake, wat een perfecte plek is om deze morgen te gaan kajakken en zwemmen in de baai. Na deze energieke manier om de dag te beginnen, keert u terug naar de boot voor een hartig ontbijt. Ondertussen vaart u naar het vaste land terug. U heeft nog even tijd om te relaxen voordat het schip rond de klok van 11:00 uur aanlegt bij de pier.