Geplaatst op

W il ik mijn eigen privéstrandje om ’s ochtends heerlijk met mijn voeten in het zand van een kopje koffie te kunnen genieten of wil ik mijn eigen privédek om vanaf te springen als ik een school barracuda’s of een schildpad voorbij zie zwemmen? Een lastige keuze, maar wat een heerlijk dilemma om te hebben…..!

Wil je vanuit je privé zwembad uitkijken op je privéstrand of over de wijde oceaan?

Op basis waarvan maak je dan een bepaalde keuze? Het hangt er helemaal van af. Van jezelf, van jouw wensen en van welk resort je gaat verblijven. De kosten zullen soms ook bepalend zijn. Het scheelt soms wel honderden euro’s per nacht en dus duizenden euro’s op een totale vakantie. Veel mensen denken dat de Water Villa’s prijziger zijn, maar wist je dat in Six Senses Laamu de Water Villa’s juist voordeliger zijn?

Mijn persoonlijke voorkeur heeft de Beach Villa. Het gevoel van met je blote voeten in het warme zand stappen na een heerlijk lange nacht geslapen te hebben en dan met je kopje verse gemberthee vanaf je luie bank op de veranda uit te kijken op je door groene planten omgeven privétuintje is moeilijk te overtreffen. Normaal hou ik niet zo van zand, maar dat is vooral schoonmaak gerelateerd. Maar als je villa toch dagelijks wordt schoongemaakt…. Dan ben ik ook de moeilijkste niet. Nog een voordeel van een Beach Villa is dat je geleidelijk het water in kunt lopen. Vanuit je Water Villa is het ‘plons’ en daar is niets geleidelijks aan.

Als je aan de Malediven denkt, dan denk je al gauw aan de luxe huisjes op palen in de zee. De watervilla’s liggen vaak aan een lange steiger en lijken boven de oceaan te zweven. Een verblijf hier is volgens velen het toppunt van luxe. Vanaf je eigen veranda zo de zee in plonsen, de dag beginnen én afsluiten met het zachte ruisen van de golven en in sommige accommodaties kijk je vanuit je eigen glazen badkuip zo de onderwaterwereld in! Ben je een echt ochtendmens en is je villa wat verder aan de steiger gelegen? Dan is er grote kans dat je met zonsopkomst een groep dolfijnen voorbij ziet zwemmen!  

Wel goed om te weten is dat het klotsen van de golven tegen de palen van het huisje door sommigen ook als storend kan worden ervaren. In dat geval is een verblijf in een beach villa een betere optie.

Op de Malediven heb je waarschijnlijk nog meer tijd om te relaxen dan op welke andere bestemming dan ook. Dus de vraag die je eigenlijk wilt beantwoorden is hoe je je vrije tijd wilt doorbrengen. Waarschijnlijk met een heerlijk glas gekoelde Pinot Grigio -zonder ijsklontjes, want dat kan echt niet - of een glas vers vruchtensap. Dit smaakt wel een stuk beter vanuit je eigen zwembad. Dus de vraag is eigenlijk ‘Wil je vanuit je privé zwembad uitkijken op je privéstrand of over de wijde oceaan?’. En als je echt niet kunt kiezen, dan doe je toch gewoon allebei. Of je komt nog eens terug. Want dat je terug wilt naar de Malediven, dat staat als een Villa boven water.