Six Senses staat wereldwijd bekend om haar unieke concept: ecologisch verantwoord, persoonlijk, exclusief, maar altijd met een onbezorgd 'blote voeten gevoel'

What’s in a name. De gedachte dat de mens naast de vijf reguliere nog een zesde zintuig zou kunnen hebben, houdt de wetenschap al decennia bezig. Wees gerust, mocht het zesde zintuig bestaan, dan ontdekt u het bij Six Senses Laamu. De ligging, op een tropisch eiland in het Laamu atol dat een weelderige begroeiing in vijftig tinten groen en felgekleurde tropisch bloemen kent, is fenomenaal. Hagelwitte zandstranden die als een sierlijke kraag rond het eiland gedrapeerd lijken. Een paar graden noordelijk van de evenaar, daarom elk jaargetijde een perfect klimaat. En dan de oceaan, de felblauwe oceaan. Zo ver u kijken kunt. Geen afleiding, geen stress.

Blote voeten

Dat op de Malediven meer te beleven is dan alleen zon en strand, is inmiddels wel doorgedrongen tot de buitenwereld. De crew van Six Senses Laamu weet hoe het u naar de zin te maken. Het zesde zintuig! Actief en passief recreëren kan hier in alle denkbare varianten: fitness, surfen, zeilen, vissen, kajakken, snorkelen en duiken. Ontspannen gebeurt traditiegetrouw in fameuze Six Senses Spa op het strand. In de acht Spa-nestjes gemaakt van natuurlijke materialen kunt u alleen of samen een behandeling naar keuze ondergaan. O ja, nog een klein detail: de open lucht bioscoop. Glas Champagne, goede film. Straks nog een wandeling en daarna een cocktail onder de sterrenhemel op het strand. 

Eco luxe

Op en rond het eiland staan de 97 villa's van Six Senses Laamu. De Beach Villas van het resort liggen verborgen in het tropische groen. De Water Villas staan op palen boven de zee. Een klein stukje verder van de kust liggen bij een rif de Ocean Water Villas en de Laamu Water Villas. Gezinnen krijgen de ruimte in de Lagoon Beach Villa met twee slaapkamers. 

Ice & Chocolate Studio

Voor alle maaltijden bent u aangewezen op de service van het resort. Dat is overigens niet iets om u zorgen over te maken. Integendeel zelfs! Zes restaurants en lounges op bijzondere locaties met uiteenlopende keukens. Enfin, de keuze is aan u. Restaurant LEAF is boven het strand op palen gebouwd. LEAF is een biologisch restaurant in het hart van de biologische tuin. De chefs maken dagelijks een plukronde door de kruidentuin. Restaurant Longitude rust op palen boven de oceaan. Geloof het of niet, het komt regelmatig voor dat een paar speelse dolfijnen hier een kijkje komen nemen. Voor liefhebbers van 'spicy dishes' serveert restaurant Es sense specialiteiten uit Thailand en China. Of in een ander restaurant: Japans. Verspreid over het resort liggen nog diverse bars, een wijntoren en de Ice & Chocolate Studio.

Tripadvisor over Six Senses Laamu

Vergelijkbare accommodaties in Malediven