Geplaatst op

W at is het toch leuk om voor Talisman te werken! Afgelopen week reisde ik naar Griekenland om het schiereiland de Peloponnesos te ontdekken. Je weet wel, dat eiland linksonder Athene met de duim en 3 vingers. Hier bezocht ik de hotels uit ons aanbod en het ene hotel was nog mooier dan het andere! In dit verslag komen twee van mijn favorieten aan bod: Euphoria Retreat en Amanzoe.

Een verrassend verblijf

Heel verrassend vond ik het Euphoria Retreat, een wellness hotel op steenworp afstand van de byzantijnse kloosters in Mystras. Ook het dorpje zelf is heel dichtbij, dus terrasjes voor een lekkere frappé liggen op loopafstand. Tegelijkertijd is het binnen de muren van het hotel zo rustig! Vanaf het terras van het restaurant heb je een weids uitzicht over de vallei. Maar het meest verrassend vond ik de keuken, die vond ik de beste van de hele reis! En dat terwijl ik gedacht had in dit wellness hotel dat gericht is op gezondheid een karige menukaart aan te treffen. Niets was minder waar, want wat heb ik genoten van de saffraan soep met gamba, de kabeljauw met bloemkoolpuree en het sinaasappeltaartje met vlierbessenijs. En er werd ook een zeer goede wijn bij geschonken! 

 

Maar niet alleen het eten, ook de wellness met prachtige architectuur gebaseerd op ronde vormen is hier voortreffelijk. Je betreedt de Spa op de begane grond. Hier zijn zeer goed verzorgde kleedruimtes en er is een warm en koud water voetenbad om de Spa Journey mee te starten. Vervolgens leidt een wenteltrap naar de tweede etage, waar het ronde zwembad met in het midden een koepel zich bevindt. Als je hier drijft hoor je dolfijnengeluiden. Rondom de koepel zijn allerlei baden met jet streams en er is een ronde opening naar het buitenzwembad. Verder is er een tepidarium met sauna, stoomcabine, experience douches en een koud dompelbad. Op de volgende etage zijn de behandelruimtes voor massage en gezichtsbehandelingen. Op de bovenste etage is de yogaruimte, waar zowel binnen als buiten lessen worden gegeven. Het uitzicht is hier geweldig. Het Euphoria retreat is zowel geschikt voor een een fijne stop als je de archeologische site met de Byzantijnse kloosters wil bezoeken met daarna een bezoek aan de Spa, als voor een langer verblijf gericht op gezondheid en wellness. Het hotel biedt programma's aan waarbij je onder leiding van een arts kunt afvallen, detoxen of tot rust komen. 

 

De allermooiste accommodatie

Het allermooist tijdens deze reis vond ik hotel Amanzoe dat helemaal op het zuidelijkste puntje van de eerste vinger ligt. Het was met mijn huurauto wel even een uitdaging om er te komen. Een kronkelweggetje leidde de heuvel op en onderweg ving ik telkens beelden op van de glinsterende zee in de verte. Boven op de top ligt het majestueuze Amanzoe, met een lobby die doet denken aan de Acropolis in Athene. Het ontvangst hier voelde als een warm bad. Mijn auto werd weggezet, ik kreeg een welkomstdrankje en werd daarna gelijk met de buggy naar mijn kamer gebracht. Hier werden de nodige check-in formaliteiten op een relaxte manier afgehandeld. De officiële titel voor een kamer bij Aman is een Paviljoen, want met een binnenruimte van 100m2 en een bijna even grote buitenruimte kun je nauwelijks van een kamer spreken. Er is een ruim woongedeelte met comfortabele banken en een werkgedeelte, de badkamer heeft met een verzonken bad en de douche bevindt zich in een atrium met glazen dak. Ook zijn er twee luxe toiletten met brilverwarming en reinigingsstralen, twee inloopkasten en wastafel units. Buiten staan heerlijke ligbedden op een groot terras met zwembad.

 

Het paviljoen is zo comfortabel, smaakvol ingericht en ruim, dat je er eigenlijk niet weg hoeft. Maar ik was toch wel heel nieuwsgierig naar de beachclub en dus belde ik de receptie. Binnen no time werd ik opgehaald voor de 10 minuten durende rit, heuvelafwaarts via kronkelwegen in een comfortabel busje. De beachclub bestaat uit een bar met restaurant, twee zwembaden en fijne ligbedden zowel aan het zwembad als op het strand. De ontvangst hier was ook weer zo leuk en vriendelijk door een meisje dat Artemis heette. Er werd een ligbed voor me bekleed met dikke handdoeken en de menukaart werd gebracht. Ik bestelde een tonijnsalade die perfect smaakte en geserveerd werd met knapperig brood en hoge kwaliteit olijfolie. De zee was nog 19 graden volgens Artemis, dus nam ik eerst een duik in zee en daarna nog even in het zwembad. Op inspectiereis moet je tenslotte alles uitproberen! Om 18.00 uur werd ik verwacht in de bar op het hoogste punt van het hotel, waar je kunt genieten van een fabelachtig mooie zonsondergang. Je kijkt hier op hoge bergketens en een ongelooflijk blauwe zee. Wat een natuurschoon!  Amanzoe is absoluut het mooiste en beste hotel op de Peloponnesos en misschien wel van heel Griekenland!

 

De Peleponnesos is een prachtige bestemming binnen Griekenland en heeft voor ieder wat wils. Zo vind je hier schatten van de Grieke geschiedenis zoals Olypmia en Epidaurus, prachtige hotels, mooie stranden, lekker eten en leuke dorpjes. Het is een heerlijke bestemming om te genieten van al het moois dat Griekenland te bieden heeft. En of je nu op zoek bent naar een strandvakantie, de gehele Peloponnesos wilt verkennen of meerdere eilanden wilt combineren, alles is mogelijk. 

Ben je enthousiast geworden over een reis naar de Peloponnesos na het lezen van ons reisverslag? Aarzel dan niet om contact met met mij op te nemen! 

Bel ons gerust op 088-7755900 of mail naar annelies@talisman.nl.

 

Accommodaties uit dit reisverslag