Geplaatst op

V orige maand had ik het geluk om met KLM in de business class van Amsterdam naar Kaapstad te mogen vliegen. Wat een ervaring! Al direct op Schiphol merk je de voordelen, want het inchecken en de bagage drop off is zo gepiept.

De douane formaliteiten daarna gaan ook erg soepel en dus is er voldoende tijd om gebruik te maken van de KLM Crown Lounge. Heerlijk om even rustig te kunnen ontbijten en de laatste mails te kunnen beantwoorden. Aan boord word ik persoonlijk verwelkomd en al snel krijg ik een glas champagne of ander drankje met wat nootjes geserveerd. Ook ligt er een mooi Rituals tasje voor me klaar. Wat een verwennerij en wat een goed begin van de reis zo! Ik ga namelijk samen met Evelien naar Zuid-Afrika. Hier gaan we een bezoek brengen aan de We Are Africa beurs in Kaapstad en reizen we voor een paar dagen af naar Namibië.

Tegelijkertijd ontvang ik de menukaart. Zowel voor de lunch als het diner heb ik de keuze uit verschillende opties. Ze zien er allemaal even smakelijk uit, ik krijg er bijna keuzestress van. Dat kan ook bijna niet anders, want het menu is samengesteld door chef kok Jonnie Boer. Ik kies uiteindelijk voor een proeverij van verschillende hapjes vooraf, voor een stoofpotje als hoofdgerecht en als dessert krijg ik een bordje met verschillende mini taartjes. Een kopje koffie met chocolaatjes erbij maakt het helemaal af. Ook de wijnkaart ziet er goed uit, met keuze uit vijf verschillende wijnen. Ik ga natuurlijk voor een Zuid-Afrikaanse chardonnay. Alles is erg lekker en wordt natuurlijk geserveerd op mooi servies. Tussen de maaltijden in worden er een aantal snacks geserveerd. Zo geniet ik van een heerlijk kersen cheesecake ijsje en later nog van een burger.

De hele vlucht is ontzettend prettig. Er is heel veel beenruimte en de stoel kan helemaal plat en daardoor omgetoverd worden tot een fijn bed. Ik kan niet anders zeggen dan dat ik heb genoten van deze hele ervaring. Ik stap dan ook blij en uitgerust van boord, natuurlijk met mijn allereerste KLM huisje.

Wil jij ook een reis maken naar Zuid-Afrika? Neem dan contact met mij op via martine@talisman.nl of bel me op 088-7755900.

Lees meer over deze reis